Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kanuni Sultan Süleyman vefatının 455’inci yıl dönümünde anıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Alper KORKMAZ-Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL , (DHA) – KANUNİ Sultan Süleyman, vefatının 455’inci yıl dönümünde Süleymaniye Camisi’nde bulunan türbesinde  anıldı.
Kanuni Sultan Süleyman ölümünün 455. yılında Süleymaniye Camii’nde bulunan türbesinde anıldı. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen anma programında Mevlid okundu, dualar edildi. Anma programına bazı ziyaretçilerde katıldı. Türbede düzenlenen anma programı sonrası konuşan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, “Kanuni Sultan Süleyman dönemine, icraatlarına baktığımız zaman ve bir bütün olarak değerlendirdiğimizde sadece Osmanlı tarihinde değil hem İslam tarihinde, hem Türk-İslam tarihinde hem de Türk tarihinde  çok önemli bir mümtaz, bir şahsiyet olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla onun döneminde  Osmanlı Devleti’nin ulaşmış olduğu sınır, dünyada oluşturmuş olduğu imaj, hakimiyet alanı sadece askeri alanda değil iktisadi alanda, toplumsal, ilmi, kültürel anlamda, bilimde, sanatta gerçekten zirve bir dönemdir. Zaten  muhteşem yüzyıl olarak isimlendirilmesi onun döneminin boşuna ve tesadüfi değil. Güzel bir tanımlamadır. Bu dönem tarihimizin her açıdan bir zirve olarak değerlendirilir. Kanuni Sultan Süleyman da bu dönemin lider ismidir” diye konuştu. 

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!