Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kar kaplanlarının zorlu mücadelesi sürüyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kar kaplanlarının zorlu mücadelesi sürüyor

​MUŞ İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, karın geçit vermediği köy yollarında temizleme çalışmasını aralıksız olarak sürdürüyor. Kar kalınlığının insan boyunu aştığı bölgelerde ekipler, kar ve tipiye rağmen hummalı bir şekilde çalışıyor.
    Muş’ta, yeniden yüzünü gösteren kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekipleri çalışmasını sürdürüyor. Karın geçit vermediği 114 köy yolunu yeniden ulaşıma açmak için mesai yapan ekipler, zorlu kış şartlarıyla mücadele ediyor. Bir gün önce kardan temizledimleri kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Yukarıyongalı Köyü yolunun kar ve tipi sebebiyle yeniden kapanması sonrası mahsur kalanların olduğu bilgisi üzerine ekipler, bölgeye hareket etti. 1600 rakımlı Yukarıyongalı Köyü yolunu tekrardan ulaşıma açan ekipler, yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına da yetişti. Kar kalınlığının insan boyunu aştığı bölgede çalışmalarını tamamlayan ekipler, dönüş yolunda ise köy yolunu genişleterek ilerledi.
    Vatandaşların mağdur olmaması köy yollarında geceli, gündüzlü çalışma yürüttüklerini belirten İl Özel İdaresi personeli Erhan Tümer, “Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle köy yollarımızı ulaşıma açmaya çalışıyoruz. Etkili olan tipi ve fırtınaya rağmen, 7/24 esasına göre çalışmaya devam ediyoruz. Durmaksızın yolları ulaşıma açmaktayız” diye konuştu.
    İl Özel İdaresi ekiplerinin bir gün önce ulaşıma açılan köy yolunun tipi ve fırtına nedeniyle bir gün sonra tekrardan ulaşıma kapandığını anlatan Yukarıyongalı Köyü Muhtarı Suphi Özçelik, “İl Özel İdaresi ekipleri yeniden köyümüze gelerek, yolumuzu ulaşıma açtılar. Allah onlardan razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Tipi ve fırtınanın kapattığı yolun kürekle açılmasından detaylar
-Yolda mahsur kalan araçlar ile vatandaşlardan detaylar
-İş makinesiyle köy yolunun ulaşıma açılmasından detaylar
-Araçların iş makinesiyle birlikte ilerlemesinden detay
-İl Özel İdaresi Personeli Erhan Tümer RÖP.
-Yukarıyongalı Köyü Muhtarı Suphi Özçelik RÖP.
-Köy yollarının genişletilmesinden detaylar

MUŞ (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!