Reklam Alanı
Reklam Alanı

Karda misket oynadılar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Karda misket oynadılar

KARS’ın Selim İlçesinin Katranlı köyünde karda misket (bilye) oynayan çocuklar gönüllerince eğlendi. Elleri üşüyen çocuklar zaman zaman ceplerine ya da ovuşturarak ısıtmaya çalıştı.
    Çocukluk dönemlerinin unutulmaz oyunlarından olan misket, bitki örtüsünün karla kaplı olduğu kışında çocuklar tarafından tercih ediliyor. Evlerinden misketlerini alan çocuklar köy meydanında toplanıyor ve soğuk havaya rağmen saatlerce oyun oynuyor. Çocuklar açgen çizerek misketlerini bırakıyor ve ardından atış noktası belirledikleri çizgiye geçiyorlar. Çizgeye en yakın bilye atan oyunun ilk atışını yapıyor. Her bilyeye vurdukça oyun hakkını elde tutan bilye sahibi isabet ettiremediğinde sıra ikinciye geçiyor. Yaz mevsimlerinde daha rahat oynanan misket oyunu kışın çocukları biraz zorluyor.
    Soğuk havaya alışkın oldukları için saatlerce karda oyunlar oynayabildiklerini söyleyen çocuklardan Hakkı Cantepe (13), “Köyde genelde kızak kayıyoruz. Sıkılınca kartopu oynuyoruz ya da misket. Ellerimiz üşüyor ama sıka beklerken ısıtıyoruz.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Çocukların bilye oynamaları
-Konuşmaları
-Oyundan genel ve detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!