Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kardan gelin ve damat yapıp, adlarını ‘Hüsnü’ ve ‘Hüsniye’ koydular

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ayhan İSEN / ELEŞKİRT (AĞRI), (DHA)- AĞRI’nın Eleşkirt ilçesinde kara ve düğünlere hasret kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, kardan gelin ve damat yaptı. Vatandaşlar ‘Hüsniye’ ve ‘Hüsnü’ adını verdikleri gelin ve damada, para taktılar. 
İlçenin İstiklal Mahallesi’ndeki esnaf ve vatandaşlar, pandemi sürecinde işlerin yoğun olmaması ve canlarının sıkılması nedeniyle lapa lapa yağan karın keyfini kardan gelin ve damat yaparak çıkardı. Uzun süredir hasret kaldıkları kar ve düğünleri kardan gelin ve damat yaparak bir nebze olsun giderdiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Ferhat Binici, “Dünyayı kasıp, kavuran koronadan dolayı düğünlere, eğlencelere hasret kalmıştık. Öyle ki şehrimize kar bile yağmıyordu. Son yağan kar bizi sevindirdi. Eğlenmek amaçlı kardan gelin ve damat yaptık. Damatlık yerine kardan adamı siyaha boyadık, geline ise yazma bağladık. Bir insan boyu olan kardan adamlara ‘Hüsniye’ ve ‘Hüsnü’ adını verdik. Kardan gelin ve damadı görüp yolunu değiştirerek yanımıza gelen birçok kişi hatıra fotoğrafı çektirdi. Gerçek olması için takı bile taktık” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!