Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kars’ın yükseklerine kar yağdı, çobanlar zor durumda kaldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Volkan KARABAĞ/ KARS, (DHA)- KARS’ın Göle yolu üzerindeki merkeze bağlı Boğatepe köyünün yüksek kesimleri yağan karla beyaza büründü. Bölgede hayvan otlatan besici ve çobanlar zor durumda kaldıklarını söyledi.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde son günlerde etkili olan sağanak, özellikle yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının ani düşüşü ile birlikte 2 bin 344 rakımdaki Boğatepe Geçidi’nde yoğun kar yağışı oldu. Dağlarda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Bölgede koyun sürülerini otlatan çobanlardan Erdal Yokuş, “Sabah yağmurun ardından başlayan kar kısa sürede etkili oldu. Koyunları otlattığımız meralar kar altında kaldı. Böyle devam ederse hayvanları erkenden ahırlara almak zorunda kalacağız. Bu da besicileri perişan eder” diye konuştu.
Göle ilçesinden Kars’a gelen ve bölgede yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri de lapa lapa yağan karı cep telefonlar ile çekerek sosyal medyada paylaşıp, “Ağır tonajlı araçlar yolda kaldı. Dikkatli olun” yazarak uyarılarda bulundu.

FOTOĞRAF

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!