Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kayseri’de liseliler, 1 yılda 900 ton dezenfektan üretti

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kayseri’de liseliler, 1 yılda 900 ton dezenfektan üretti

KAYSERİ’de, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencileri, koronavirüs salgını sürecinde öğretmenlerinin desteğiyle 900 ton dezenfektan üretti.
Okulun Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencileri, geçen yıl mart ayında başlayan koronavirüs salgınının ardından dezenfektan üretimine başladı. 50 öğrenci öğretmenlerinin katkılarıyla 1 yılda 900 ton dezenfektan üretti. Üretiler dezenfektan maddesi, çevre okullar ile 40 ildeki kamu kurum ve kuruluşlara gönderildi.
Okul müdürü Halis Çalışkan, koronavirüs vakasının görülmesinin ardından dezenfektan üretimine başladıklarını söyleyerek, “Okulumuzda 27 ürün üretimi gerçekleştirildi. Ürettiğimiz ürünleri de ihtiyaca göre her kuruma gönderdik. Pandemi döneminin en yoğun olduğu zamanda 2 kimya öğretmeni, 50 öğrenci, okul idarecileri olarak çalışma yaptık. Ürettiğimiz dezenfektanlardan yaklaşık 5 milyon 716 bin TL gelir elde ettik. Bu gelirlerin 180 bin TL’sini öğrencilere ücret olarak ödedik” dedi.
Okulda üretilen dezenfektan ve diğer temizlik malzemelerini 40 ile gönderdiklerini söyleyen Çalışkan, “Pandeminin en yoğun olduğu dönemde öğrenciler güne erken başlayıp gitti. Gece yarılarına kadar çalışan öğrencilerimiz oldu. İlk olarak 26 okul için siparişe başlamıştık; ancak bakanlığın izin vermesiyle yaklaşık 40 ilden sipariş aldık. Öğrencilerimin sunduğu katkı için hepsine minnettarım” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Okulda üretilen dezenfektanlardan görüntü
– Okul Müdürü Halis Çalışkan ürünler hakkında bilgi alması ve inceleme yapması
– Okul Müdürü ile röportaj
– Diğer görüntüler
Süre : 4.44 Boyut  529 MB  
Haber: Yasin DALKILIÇ – Kamera: Melih KAMIŞ/KAYSERİ, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!