Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kışın yemek için samanlığa koyduğu karpuzlar çürüdü

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bedir ALTUNOK/KARS, (DHA)- KARS’ın Arpaçay ilçesine bağlı Tomarlı köyünde yaşayan Yücer Güler’in, yazın samanların arasında saklayıp, kışın yemek için beklettiği karpuzlar çürüdü.  
“Saman içinde karpuz bozulmaz” sözü üzerine deneme yapan Yücer Güler, pazardan satın aldığı 5 karpuzu saman yığının içine bıraktı. Sibirya soğuklarının yaşandığı ve bitki örtüsünün karla kaplı olduğu bugünlerde karpuz yemek isteyen Güler, sakladığı samanlardan çıkarmak üzere samanlığa gitti. Saman yığınının üzerindeki brandaları açarak dirgenlerle arayan Güler, yaklaşık 30 dakika sonra çekirdeklerini buldu. Karpuzların çürüdüğünü belirten Güler, “Samanlıkta karpuzların bekletildiğini ve kışın tüketildiğini duymuştum. Ben de samanlığa 5 Diyarbakır karpuzu bıraktım. Samanlığın kapısını açıp dirgen ve kürekle karpuzları aradık. Bulduğumuzda ise karpuzlar çürümüş geride sadece çekirdekleri kalmış. Kurduğumuz kışın karpuz yeme hayali, olmadı” dedi.
“Sakla samanı gelir zamanı” ata sözünün doğru olduğunu hatırlatan Güler, “Fakat samanda karpuz saklamak demek ki doğru değilmiş. Biz bunu öğrendik. Karpuzu zamanında taze taze yemek gerekiyor. Umduğumuzu bulamadık ama yine de denemiş olduk” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!