Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kızılay Gazze’de okullara sığınanlara sıcak yemek dağıttı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA) – Sivillerin hedef olduğu Gazze’deki saldırılarda mağdur olan insanlara Türk Kızılay’ı yardım ettiğini duyurdu. Bu kapsamda Filistin’e yönelik kapsamlı insani yardımlarını devam ettiren Türk Kızılay bölgede sıcak yemek dağıtımına da başladığını bildirdi.

Gazze genelinde evlerini kaybeden insanların sığındığı Kuzey bölgede 14, Gazze merkezinde 11 ve Refah’ta 1 adet olmak üzere 26 okulda 40 bin 150 kişinin konakladığı tespit edildi. Türk Kızılay, ilk etapta Cebelya Çarşı İlkokulu’nda sığınanlara 14 gün boyunca sıcak yemek dağıtacağını kaydetti. Kızılay, bölgedeki aşevleriyle sıcak yemek dağıtımlarını önümüzdeki günlerde daha da genişleterek sürdüreceğini açıkladı.

TÜRK KIZILAY’DAN DESTEK İSTENİYOR

Bölgede görev yapan Türk Kızılay ekipleri, Filistin Kızılay’ı yetkilileri ile temasa geçerek, acil ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin tedariki konusunda da gayret gösteriyor.  Filistin Kızılay’ı, hem Kudüs hem de Gazze’de yeterli miktarda ilaç ve tıbbi yardım malzemesinin bulunmaması, yaralılara müdahale için ambulansın az olması, bölgeye intikal ettirilen ambulansların İsrail tarafından engellenmesi gibi nedenlerle Türk Kızılay başta olmak üzere yardım örgütlerinden destek taleplerini sürdürüyor.

TIBBİ EKİPMAN TEDARİĞİ DE SAĞLANIYOR

Türk Kızılay Filistin Delegasyonunun koordinasyonuyla ilk etapta 500 bin TL değerinde tıbbi ekipman tedarik edilerek hastanelerde kullanılmak üzere Filistin Kızılay’ına teslim edildiği belirtildi. Öte yandan, olaylar esnasında yaralanan Filistinlilerin çatışma bölgesinden uzaklaştırılıp sağlık hizmeti alabileceği noktalara sevk edildiği bildirildi. Küçük hasta nakil ambulanslarından ilk etapta 2 adet sipariş verilerek Filistin Kızılay’ı yetkililerine teslim edileceği duyuruldu. Diğer taraftan Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılardan etkilenen ihtiyaç sahipleri için Gazze Şeridinde 7 bin 500 adet gıda paketi iletildi.

Reklam Alanı

Gazze Şeridi’ndeki jeneratörler için mazot alımı sağlanarak Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesine teslim edildi. Gazze şeridinde evleri yıkılan ve okullara sığınan ailelere dağıtılmak üzere yastık ve battaniyeden oluşan 2 bin 500 adet barınma kiti hazırlandı.

’Filistin Yaralı, Uzat Elini’ sloganlı yardım kampanyasına Kızılay danışma hattından, SMS üzerinden ve Kızılay’ın internet sitesinden destek olmanın mümkün olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!