Reklam Alanı
Reklam Alanı

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kimsenin gücü Türkiye ile bağlarımızı kopartmaya yetmez (2)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

TATAR: RUMLARIN BOYUNDURUĞU ALTINA GİRMEYİZ 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Konya’daki programı kapsamında Bilim Merkezi’nde gençlerle söyleşide buluştu. KKTC’nin tarihini anlatan Tatar,  gençlerin sorularını cevapladı. Tatar, Maraş’ın yeniden açılmasıyla ilgili soru üzerine Maraş’taki mülklerin Türk vakıflarına ait olduğunu belirterek, ”Maraş esas itibariyle bizim Türk vakıflarına ait bir bölgeyeydi. 1571’den sonra adanın tümü esas itibariyle Osmanlı adasıydı ve oradaki mallar, mülkler bir takım vakıflara aitti ve hepsinin belgesi vardır.” dedi. Tatar, Maraş’ın KKTC’ye ait olduğunu belirterek şunları söyledi:
”Mehmetçiğimiz adaya geldiğinde, zaten adanın tümü bizimdi ama koşullar değişmiş. Nüfus politikası maalesef, maalesef diyorum çünkü geçenlerde bana sunum yapıldı. 1878’de Osmanlı, Kıbrıs’ı İngiltere’ye devrederken nüfus 50 bin Türk, 100 bin Rum. Aradaki fark 50 bin. 1960’da bizim 50 bin olmuş 100, Rum’un 100 bin olmuş 400 bin. İngiliz döneminde gerçekten Yunanistan ve diğer adalardan nüfus çekmek süratiyle nüfusu aleyhimize çevirmiş. Bugün Avrupa Birliği’ne bakınız 700 bin nüfus olan Kıbrıs Rum yönetimi Almanya ile aynı hakka sahip. Bir defa veto hakkı var. 450 milyon nüfuslu Avrupa Birliği’nin, 85 milyon nüfuslu Türkiye Cumhuriyeti  ilişkilerinde herhangi bir noktada Rum tarafı ‘ben buna onay vermiyorum veto hakkımı kullanıyorum’ derse, veto kullanarak durdurabiliyor. O şekilde dünyada insan hakları ve buna benzer bir takım düzenlemeler halklara ayrı haklar vermiştir. Dolayısıyla Kıbrıs’ta iki ayrı halk vardır. Uluslararası standartlarda böyle emretmektedir. Dolayısıyla Kıbrıs Türkleri ve Kıbrıs Rumları arasında hiçbir fark olmaması lazım. Zaten anlaşmalarda bunu emrediyor. Dolayısıyla bizde herhangi bir anlaşma durumuna ve hiçbir zaman Rumların boyunduruğu veya onların otoritesi altına girmeyiz ve girmemeliyiz ve nitekim de öyledir. O yüzden iki ayrı egemen devletten bahsediyoruz. Şimdi Maraş yeni politikanın bir parçasıdır. Kıbrıs eski Kıbrıs değil. Doğu Akdeniz eski Doğu Akdeniz değil. Türkiye eski Türkiye değil. O bakımdan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  Doğu Akdeniz’deki statüsü ve değeri bu siyasi yeni değerlendirmede çok daha önemli hale gelmiştir.”

​FOTOĞRAFLI 
 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!