Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kocaeli’de Tavşancıl evleri restore edilecek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Dinçer AKBİR/DİLOVASI(Kocaeli), (DHA)- KOCAELİ’nin Dilovası ilçesindeki 66 tarihi ev, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dilovası Belediyesi arasında yapılan protokol ile restore edilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dilovası Belediyesi arasında Tarihi Tavşancıl Evleri Yaşatma Projesi için protokol imzalandı. Dilovası Tavşancıl Meydanı’nda düzenlenen törene Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ve mahalleli katıldı. Taşdelen ve Şayir’in imzaladığı protokol kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumluluğundaki tescilli 20 bina ile Dilovası Belediyesi sorumluluğundaki 46 tarihi yapının restorasyonu yapılacak.
Törende konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Tavşancıl’da Ulu Önder Atatürk’ün silah arkadaşlarından Yahya Kaptan var. Onun tarihi burada. Bir tarih yaşandı burada. Biz bundan çok etkilendik. Ekip arkadaşlarımla ilk işlerimizden biri de tarihi dokuları ön plana çıkarmak oldu” dedi.
Kocaeli’de yaklaşık bin adet tescilli kültürel varlık olduğunu söyleyen Kocaeli İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen, “İnşallah 20 adet bakanlığımızın sorumluluğunda, 46 adet de belediyemizin sorumluluğunda 66 adet sivil mimarlık örneğimizin projeleri hazırlanacak. Uygulama yardımları da alınarak Tavşancılımız turizme, kültüre, tarihe kazandırılmış olacak” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!