Reklam Alanı
Reklam Alanı

Konya’da ‘Uluslararası Anadolu Ankası-2021 Tatbikatı’ başlıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KONYA, (DHA)- GENELKURMAY Başkanlığı’nca Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 5 ülkenin katılacağı ‘Uluslararası Anadolu Ankası-2021 Tatbikatı’ bugün başlıyor. Gerçeğe yakın harekat ortamında katılımcı ülkelerin personel kurtarma unsurları arasında eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi amaçlayan tatbikat, 4 Haziran’da sona erecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda  gerçekleştirilecek tatbikat; ABD, Azerbaycan, Katar, KKTC ve Slovakya unsurlarının katılımıyla bugün başladı. 4 Haziran’a kadar sürecek tatbikatta; Hava Kuvvetleri’nden F-16, E-7T havadan erken ihbar ve kontrol uçağı, ANKA-S insansız hava aracı, Casa CN- 235 uçakları, AS-532 helikopterleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait AS-532, T-129 helikopterleri ve 1 tim, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1 SAT görev timi, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan S-70 helikopteri ve 1 tim, Özel Kuvvet Komutanlığı’ndan S-70 helikopteri ve 1 tim, ABD’den Müşterek Terminal saldırı kontrolörü personeli, Azerbaycan’dan Mi-17 helikopterleri ve 3 tim, Katar’dan Agusta AW-139 helikopterleri, C-130 ve C-17 uçakları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden AS-532 helikopteri ve 1 tim, Slovakya’dan da müşterek terminal saldırı kontrolörü personeli yer alacak. 

FOTOĞRAFLI 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!