Reklam Alanı
Reklam Alanı

Mezuniyet projesi için durağa kütüphane kurdu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Salih TEKİN/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Senem Ok, mezuniyet projesi kapsamında, otobüs durağına kütüphane kurdu. Ok, “Kitap okumayı yaygınlaştırmak ve her koşulda okunabileceğini göstermek için durağa kütüphane kurdum” dedi. 
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencisi Senem Ok, mezuniyet projesi için sosyal sorumluluk çalışmasını hayata geçirdi. Ders hocasının da onayıyla kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla otobüs durağına kütüphane kurmayı planlayan Ok, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yönetiminden gerekli izinleri aldıktan sonra kütüphane için çalışmaya başladı. Geçen yıl öğrenime başlanılan Edebiyat Fakültesi önündeki durağa kitaplıkları yerleştiren Ok, kendi imkanlarıyla dünya edebiyatından seçme eserleri temin etti. 
Otobüs durağındaki kütüphaneye kitaplarını yerleştiren Senem Ok, ‘Durakta da oku’ projesiyle kitap okuma alışkanlığını geliştirmeyi amaçladığını söyledi. Toplumsal duyarlılık adına yola çıktığını dile getiren Ok, “Toplumsal duyarlılık için düşünceyi besleyen, geliştiren, çabuklaştıran kitap okumanın önemini ve her koşulda okunabileceğini insanlara aktarmak istedim. Büyükşehir Belediyesi’nden alınan izin sonrası kütüphaneyi kurduk. Kütüphanede dünya edebiyatından eserler yer alıyor. Bu kütüphaneden herkes faydalanabilir” diye konuştu. 
Otobüs beklerken kitap okuyan Edebiyat Fakültesi öğrencisi Süleyman Emre Gültekin de otobüs duraklarında boş beklemek ya da cep telefonunda sosyal medyada dolaşmak yerine kitap okuyarak, faydalı vakit geçireceklerini kaydetti. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!