Reklam Alanı
Reklam Alanı

Midyat’ın tarihi mekanları ‘film’ platosuna dönüştü

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinin tarihi mekanları son yıllarda çekilen yerli dizilerin yanı sıra televizyon programcıları ve film yönetmenlerinin ilgi odağı oldu.
Tarih boyunca önemli uygarlıklara ev sahipliği yapan, kültürel dokusuyla kendine hayran bırakan Mardin’in Midyat ilçesi, sinema filmi, dizi ve program yapımcılarının platosu haline geldi. Yüzyıllardır farklı din, dil ve kültürleri bir arada yaşatan Midyat ilçesi, tarihi kiliseleri, manastırları, camileri, konakları, Şemsi ve Kamerilere ait mabetler gibi, birçok güzelliği bünyesinde barındırıyor. Midyat Belediyesi, çekim için ilçeye gelen ekiplere ev sahipliği yaparak, kültür, sanat ve tanıtıma destek veriyor. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, çekim için ilçeye gelenleri yalnız bırakmıyor.
‘KAPIMIZ HERKESE AÇIK’
Belediye Başkanı Şahin, “Midyat’a geldiğinizde, bir yanınızda cami, bir yanınızda kilise bulunuyor. Gerçek bir Avrupa Birliği noktası burası. Midyat’ımız çok sayıda sinema filmi, dizi ve televizyon programına ev sahipliği yaptı. İnşallah bundan sonra da yapmaya devam edecek. Biz tüm çekim ekiplerini Midyat’a bekliyoruz. Kapımız ve gönlümüz herkese açık” dedi.
BİRÇOK DİZİ VE FİLM ÇEKİLDİ
Bu arada, Midyat ilçesinde Sermiyan Midyat’ın başrolünü oynadığı Hükümet Kadın ile Ay Lav Yu filmleri, Sibel Can’ın rol aldığı Berivan dizisi, Bir Bulut Olsam, Aşka Sürgün, Sıla ve son olarak Hercai gibi birçok televizyon dizisi çekildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!