Reklam Alanı
Reklam Alanı

Muşlu Eyüp, kardan adam yerine kardan heykel yaptı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

MUŞLU Eyüp Taş, işyerinin önüne biriken karlardan kardan adam yerine kardan heykeller yaptı. Taş’ın yaptığı Nasrettin Hoca, mehter takımı ve asker heykeli görenlerin ilgisini çekti. 

Muş merkez 15 Temmuz Milli İrade Mahallesinde marangozluk yapan Eyüp Taş, kent merkezinde 70 santimetreyi geçen karı eğlenceye dönüştürdü. Taş, işyerinin önüne biriken karı kardan adam yerine heykele dönüştürdü. 1 heykeli yaklaşık 5 saatte tamamlayan Taş, uzun süren bir çalışma sonucu eserlerini hazır hale getirdi. Nasrettin Hoca, mehter takımı ve bir askerin heykelini erimemesi için her aşamasında sulayarak buza dönüştüren Taş, kürek, testere ve bıçak kullanarak eserlerine son şeklini verdi. Bölgeden geçen mahalle sakinleri heykelleri ilgiyle seyrederken bol bol fotoğraf çekti.

Marangoz olduğu için tahtadan oyuncaklar yaptığını söyleyen Eyüp Taş, yoğun kar yağışını da değerlendirdiğini ifade etti. Heykelleri mahalle halkının beğendiğini belirten Taş, geçen yıl da benzer bir çalışma yaptığını kaydetti. 

15 Temmuz Milli İrade Mahalle Muhtarı Sıraç Baran, kar temizliği yaparken heykelleri gördüklerini belirterek, “”Eyüp Taş, gerçekten çok güzel heykeller yapmış, kendi yorumu ile yaptığı kar heykelleri Muşta bir ilk. Sıfırın altında 18 derecede uzun süre dışarıda kalarak heykelleri yapması büyük bir başarıdır, yeteneğinden dolayı kendisini kutluyorum” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Eyüp Taş heykellerine son rötuşları yaparken

Reklam Alanı

-Heykellerden detaylar

-Vatandaşların heykel önünde fotoğraf çekmesi

-Röportaj  

Haber-Kamera: Mehmet AYDIN / MUŞ, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!