Reklam Alanı
Reklam Alanı

Muş’ta Türk Kızılay görevlileri, yetiştirdikleri fidanları toprakla buluşturdu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)- ÜLKE genelinde son aylarda yaşanan felaketlerde ormanlık alanların zarar görmesi üzerine Muş Türk Kızılay Şubesi’nin 30 çalışanı, tohumdan yetiştirilen fidanları toprakla buluşturdu.
Türk Kızılay görevlileri, şube binasının bahçesinde diktikleri fidanları büyük bir özenle bakarak büyüttüler. Toprakla buluşturulacak hale gelen fidanlar, Hasköy Anadolu Lisesi’nin bahçesine dikildi. Son zamanlar peş peşe yaşanan yangın, sel gibi afetlerde zarar gören ağaçların yerine yenilerini yetiştirme çabası içerisinde olan Türk Kızılay ekipleri, yetiştirdikleri 200 fidanı burada toprakla buluşturdu.
Mayıs ayında tohumlamaya başladıkları fidanları toprakla buluşturduklarını söyleyen Türk Kazılay Kadın Kolları Muş Şube Başkanı Dilek Ağa, “Türk Kızılay olarak bu yıl ülkemizde yaşanan orman yangınları, sel felaketlerinin ardından yetiştirmiş olduğumuz tohumları, fidan haline getirdik. Bugün 200 tane fidanı toprakla buluşturduk. Bundan sonraki hedefimiz, 1500 fidan dikmek olacak. İnşallah bu diktiğimiz fidanlar büyür ve yanmış olan ağaçlarımızın yerine yeni yeni ağaçlarımız ortaya çıkar” diye konuştu.
Türk Kızılay gönüllüsü Elvan Çelik ise yangın ve afetlerde ormanlarda oluşan tahribatların yerine yenilerini oluşturmak amacıyla fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!