Reklam Alanı
Reklam Alanı

Nesli tehlike altındaki 7 kara akbaba ölü bulundu; doğaya atılan zehirli etleri yemişler (2)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DOÇ. DR. KANDIR: FARE ZEHRİ KULLANILDIĞINI TAHMİN EDİYORUZ
Afyonkarahisar’da, nesli tükenme tehlikesi altında olan ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alan 7 kara akbabanın ölü bulunmasıyla ilgili Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜREM) Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, gazetecilere açıklamada bulundu. Doç. Dr. Kandır, “Geçen hafta sonunda Afyonkarahisar Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından merkezimize bir ihbar geldi. Duyarlı bir vatandaş Üçlerkayası Keçili mevkisinde 7 kara akbabanın öldüğünü belirtmiş. Bizler de bu kara akbabaların merkeze getirilip ölüm nedenlerini araştırmak üzere çalışmalarda bulunduk. Yapılan nekropsi çalışması sonucunda hayvanların zehirlenerek öldüğü ve hızlı bir şekilde ölüme yol açacak halde fare zehrinin kullanıldığını tahmin ediyoruz ama tabi gerekli net sonuç Etlik Araştırma Merkezi tarafından göndereceğimiz numunelerden ortaya çıkacak” dedi.
‘YOK OLMALARI, SALGIN HASTALIKLARIN ARTMASI ANLAMINA GELECEK’
4’ü dişi, 3’ü erkek 7 kara akbaba kaybının büyük olduğunu aktaran Doç. Dr. Kandır, “Kara akbabalar yeryüzündeki leşleri temizleyerek ekolojik sağlığa destek veren çevre sağlığını koruyan türler. Onların yok oluşu salgın hastalıkların artması anlamına gelecek bir sonuç ortaya çıkarmakta. Tahmini olarak ölüm nedenlerinin zehir katılmış etleri tüketmelerinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Bunda hedef olan aslında akbabalar değil. Hedef ne yazık ki yırtıcı memeliler. Hayvan türlerine verebileceği zarardan dolayı kurt, çakal, tilki gibi yırtıcı memelilere duyarsız vatandaşlar tarafından ne yazık ki etler doğaya bırakılabiliyor. Bu da oldukça ağır bir suç, 1 yıldan 3 yıla kadar değişen ve nakdi para cezası olan bir suç olmasının yanı sıra aynı zamanda bir de insanlık suçu” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!