Reklam Alanı
Reklam Alanı

Nesli tehlike altındaki uçamayan kızıl akbabaya tedavi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Abdulkadir AYDINIŞIK/ BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde travmaya bağlı olarak uçamadığı saptanan, nesli tehlike altındaki kızıl akbaba, tedaviye alındı.
Burhaniye ilçesinde arazide uçamayan kızıl akbaba olduğu ihbarı üzerine, İlçe Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden görevliler, kızıl akbabayı alarak, İvrindi ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi. Buradaki veterinerler tarafından tedaviye alınan kızıl akbabanın ilk kontrollerinde, travmaya bağlı olarak uçamadığı belirlenirken, tedavisinin ardından doğaya salınacağı bildirildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nce kızıl akbaba türü için şu bilgilendirme yapıldı:
“Nesli Türkiye ölçeğinde tehlike altında olan kızıl akbabalar her geçen yıl bir üreme bölgesinden daha çekilmekte. Tür için yapılan son çift sayısı tahminleri 150 ila 200 arasınadır.  Akdeniz bölgesinde Toros dağlarında görece yaygın olan türün Doğu Anadolu dağları ile iç Ege’de de ürediği tespit edilmiştir. Dünyada geniş yayılımı ve görece yüksek sayıdaki nüfusu ile düşük endişe seviyesinde sınıflandırılan türün, son üç jenerasyonda yüzde 30 azaldığı bilinmektedir.”

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!