Reklam Alanı
Reklam Alanı

‘Önce adalet önce insan’ temalı kısa film yarışması sonuçlandı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- ADALET Bakanlığı’nca, ‘Önce Adalet, Önce İnsan’ temasıyla düzenlenen kısa film yarışması sonuçlandı. Yarışmada Muhammed Furkan Daşbilek’in yönetmenliğini yaptığı ‘Bir Nehir Kıyısında’ adlı film birinciliğe layık görüldü.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; adalet, vicdan, hukukun üstünlüğü, insan hakları gibi kavramların sinemanın özgün diliyle ortaya konulması amacıyla düzenlenen ‘Önce Adalet, Önce İnsan’ temalı kısa film yarışmasında, 56 eser değerlendirildi. Başkanlığını yönetmen Derviş Zaim’in yaptığı seçici kurulda, yazar-senarist İsmail Kılıçarslan, yönetmen Murat Çeri, yazar Mustafa Çiftci ve yazar-senarist Tarık Tufan oy birliği ile dereceye girenleri belirledi. Adalet kavramının, insan ve toplum vicdanındaki yansımalarının sinemacı gözüyle yorumlandığı eserlerin senaryo, konu, teknik gibi unsurlar açısından değerlendirildiği yarışmada birinciliğe Muhammed Furkan Daşbilek’in yönetmenliğini yaptığı ‘Bir Nehir Kıyısında’ isimli eser layık görüldü. Abdullah Şahin’in yönetmenliğini yaptığı ‘Hemnefes’ adlı eserin ikinci olduğu kısa film yarışmasında, üçüncülüğü ise Raşit Algül’ün yönettiği ‘Ronaldo’ filmi aldı. Değerlendirmede ayrıca Enis Manaz’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Abella’nın Yolculuğu’ ile Meryem Sena Metin’in yönettiği ‘Son Görülme’ filmlerine de ‘jüri özel ödülü’ verilmesine karar verildi. Yarışmada birinciye 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye ise 30 bin TL ödül verilecek. Ödül töreninin tarihi önümüzdeki günlerde duyurulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!