Reklam Alanı
Reklam Alanı

Otomobil alev topuna döndü, sürücü canını kıl payı kurtardı (2)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTASYON ÇALIŞANI: EĞİTİM SAYESİNDE YANGINI SÖNDÜRDÜK
Bartın’da, otomobilin LPG dolumu sonrası çalıştırılırken, alev aldığı akaryakıt istasyonunda çalışan Ertan Üstünbaş, yangını nasıl söndürdüklerini anlattı. Üstünbaş, “Akaryakıt istasyonumuza gelen araca yakıt verdik. Sürücü aracına bindi, bir süre çalıştırmaya uğraştı. Bir anda alevler yükseldi. O anda sürücü de içerideydi. Çok korktum. Soğukkanlı davranarak, aldığımız eğitimler sayesinde yangını büyümeden söndürmüş olduk. Biz kez daha eğitimin çok önemli olduğunu gördük” dedi. 
DR. ÖZKAN: MÜHENDİS KONTROLÜNDE MONTAJ YAPILMALI
Bartın Üniversitesi Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde görevli Dr. Derviş Özkan ise otomobilin yanmasıyla ilgili, “En büyük nedenlerden biri, olasılık olarak sızdırmazlık, çok önemli olduğunu görüyoruz. LPG gazının sızdığını ve ateşleme ile birlikte alev aldığını söyleyebiliriz. LPG tanklarının patlamasını önleyici unsurları montaj esnasında uygulamaların düzgün olmaması ve standartların altında malzeme kullanılması olarak değerlendirmek mümkündür. Mutlaka ve mutlaka bu montajın bir makine mühendisinin kontrolünde yapılması gerekmektedir. Zaten bu işlemler gerçekleşmeden de aracın muayenesi söz konusu olamaz. Burada sızdırmazlık konusunda bir sıkıntı olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!