Reklam Alanı
Reklam Alanı

Rüzgar bebeğin tedavisine Almanya’da başlandı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)- İZMİR’de, henüz 4 aylıkken (SMA) Tip 1 teşhisi koyulan ve tedavisi için gerekli olan 2 milyon 400 bin euro düzenlenen kampanya ile toplanan Rüzgar bebeğin tedavisi, Almanya’daki Ulm Universite Hastanesi’nde başlandı. 16 aylık Rüzgar’ın tedavisi 3 ay sürecek.
Bornova ilçesinde yaşayan İbrahim (41) ve Gülistan (28) Çiçek çiftinin 3’üncü çocukları Rüzgar Samet Çiçek, SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele ediyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde henüz 4 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi koyulan ve hastalığının gün geçtikçe ilerlemesiyle yoğun bakımda gözetim altında tutulmaya başlanan Rüzgar bebeğin Almanya’da tedavi olması için yardım kampanyası başlatıldı. Valilik izniyle ocak ayında başlatılan kampanya ile tedavi için gerekli olan 2 milyon 400 bin euro toplandı. Para, Rüzgar bebeğin tedavi göreceği Almanya’daki Ulm Universite Hastanesi’nin hesabına yatırıldı.
FİZİK TEDAVİ DE GÖRECEK
Gerekli izinlerin ardından Çiçek ailesi, 21 Eylül’de Almanya’nın Ulm kentine gitti. Rüzgar’ın tedavisine de Ulm Universite Hastanesi’nde başlandı. Rüzgar’a, ‘Zolgensma’ adlı ilaç çarşamba günü verildi. Rüzgar’ın hastanedeki tedavisinin yaklaşık 3 ay süreceği, ilaç bitimi sonrası fizik tedavi de göreceği belirtildi.
‘İLAÇ SONRASI DURUMU GÖZLEMLENECEK’
Oğlu Rüzgar’ın yaşama tutunması için uzun süredir eşiyle birlikte mücadele veren İbrahim Çiçek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Çiçek, “Rüzgar’ın hayata tutunması için bizlere çok insan destek oldu. Onların destekleriyle Almanya’ya geldik ve Rüzgar’ın tedavisine başlandı. Bu süreçte bizlere destek olan herkesten Allah razı olsun. Rüzgar’a ilk ilaç verildi. Şimdi doktorlar durumunu gözlemleyecek. Rüzgar gibi bu hastalıkla mücadele eden tüm çocuklara Allah şifa versin” dedi. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!