Reklam Alanı
Reklam Alanı

Şanlıurfa’da 697 bin 741 öğrenci dersbaşı yaptı, 7 okul tadilatta

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA’da, 697 bin 741 öğrenci yeni eğitim-öğretim yılında dersbaşı yaptı. Kentte tadilatı yapılan 7 okuldaki öğrenciler farklı okullara taşındı. 
Kalabalık ve genç nüfusun fazla olduğu illerden Şanlıurfa’da, 2 bin 565 okulda, 33 bin 263 öğretmen ve 60 bin 349’u yabancı uyruklu olmak üzere 697 bin 741 öğrenci için ilk ders zili çaldı. Okul çağındaki çocuk sayısının fazla olduğu kentte, halen tadilatı devam eden 7 farklı okulun öğrencileri başka bir okula taşındı. Ulubatılı Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda çocuğunun eğitim gördüğünü ancak tadilat dolayısıyla bu yıl başka okulda başladığını anlatan veli Mahmut Dikbaş şunları söyledi:
“Benim çocuğum geçen yıl Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda bu yıl burada eğitimine devam etmesi gerekirken buranın tadilatına başlandı. Çocuğu başka okula aldık. Bu konuyla ilgili bir bilgilendirme yapılmadı. Şimdi kitap almaya geldim ama halen okulda tadilat var. Bu tadilat nedeniyle zorluk çekiyoruz.”
Başka bir öğrenci velisi Sinan Özdemir ise, “Burada eğitim gören öğrencileri başka okullara gönderdiler. Orada yığılmalar oldu” dedi.
Bu arada, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezindeki 7 okulda devam eden tadilatın 1 ile 3 ay arasında tamamlanacağını belirtti. Öte yandan kentte bakımsız ve onarıma ihtiyaç duyulan okullarda ise bakanlık tarafından bütçe aktarılmasının ardından tadilat başlatılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!