Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sarıyer’de Türkan Şoray’ın adını taşıyan okul yenilendi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Melike YAZGILI / İSTANBUL (DHA) SARIYER’de oyuncu Türkan Şoray’ın adını taşıyan ilkokul, İBB ve Sarıyer Belediyesi iş birliği ile yenilendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Türkan Şoray yenilenen okulu birlikte ziyaret etti. Ziyarette “Size, çocuklarımız adına nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum” diyen Şoray’a İmamoğlu, “İsminizin olduğu her yere koşarız” yanıtını verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarüstü Mahallesi’ndeki Türkan Şoray İlkokulu’nu, pandemi döneminde yeniden inşa etti. İBB ve Sarıyer Belediyesi iş birliği ile yenilenen okul, yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte hizmet vermeye başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Türk sinemasının “Sultan” lakaplı oyuncusu Türkan Şoray ile birlikte yenilenen okulu ziyaret etti. İmamoğlu, Genç ve Şoray’ı misafir eden okul müdürü Didem Tosun, 10 derslikte ve biri özel eğitim kapsamındaki 3 ana sınıfında toplam 270 öğrencileri olduğunu belirtti. 

ŞORAY: ONLARIN OKUMAK KADAR KOŞMAK, EĞLENMEK DE HAKLARI
Okulun yenilendikten sonraki halini ilk defa gören Şoray, “Size, çocuklarımız adına nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Çocuklar şimdi burada rahat rahat koşacaklar. Çünkü onların okumak kadar koşmak, eğlenmek de hakları. Onun için bu bahçe, onlar için çok çok iyi oldu. Çok teşekkür ediyoruz” dedi. İmamoğlu Şoray’a “İsminizin olduğu her yere koşarız” yanıtını verdi. Daha sonra İmamoğlu, Genç ve Şoray birlikte okulu gezdi. Okul girişinde adına düzenlenen köşeyi gören Şoray, utandığını dile getirdi.

“TÜRKİYE’NİN GURUR DUYDUĞU BİR SANATÇI”
Türkan Şoray Okulu’nun, 70’li yıllarda yapılmış değerli bir eğitim kurumu olduğunu belirten İmamoğlu, “Tabii Türkan Şoray Hanımefendi’nin o güzel yüreğinin bir başka yansıması, eğitime katkı sunması muazzam bir şey. Sanatçı böyle bir şey. Türkiye’nin gurur duyduğu bir sanatçı. Bugün hem ilkokulu hem ortaokulu hem anaokulu burada. Daha önceki bina, biraz sıkıntıdaydı” diye konuştu.
(FOTOĞRAF)

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!