Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sarp Gümrük Kapısı’nda 32 bin 500 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Sarp Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, bir TIR dorsesinin tabanına gizlenmiş 32 bin 500 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi.
Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekiplerince tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında yapılan risk analizi çalışmaları sonucunda, Türkiye’ye gelecek yabancı plakalı bir TIR riskli olarak değerlendirildi. Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, şüpheli aracı gözetim altına alınarak x-ray taramasına sevk etti. Tarama sonucunda TIR dorsesinin taban bölümünde şüpheli yoğunluk tespit edildi ve TIR arama hangarına alındı. Dedektör köpeğinin de dahil edildiği aramalarda, TIR dorsesinin tabanında gizli bölmeler oluşturulduğu belirlendi. Söz konusu bölmelerde, kayışlı özel düzeneklerle bağlanan 32 bin 500 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 800 bin lira olan elektronik sigara tütünleri ile bu ürünlerin gizlendiği araca el konuldu. Sorumlular hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!