Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sinop’ta ‘kanun taksimli’ pazar alışverişi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Deniz ÖZEN/SİNOP, (DHA)- SİNOP’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında açılan semt pazarı ilgi gördü. Yoğunluk yaşanan pazar yerinde müzisyen Hamit Karabulut kanun çaldı.
İçişleri Bakanlığı’nca sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri pazarların açılmasına izin verilmesiyle Sinop’ta da pazar kuruldu. Kapalı pazar yerinde tezgah aralarındaki mesafe zabıta ekiplerince denetlendi. Pazarın giriş noktasında da ekiplerce HES kodu sorgulaması ve maske kontrolü yapıldı.
‘BUGÜN MEMNUNUZ’
Pazarın açılmasını olumlu bulan ve yetiştirdiği ürünleri pazarda satmaya çalışan çiftçi Gülten Öz, “Bugün memnunuz, böyle giderse kapatmasınlar pazarı. Köylünün sebzesi elinde kalıyor, çürüyor” diye konuştu.
‘PAZARDA FİYATLAR NORMAL’
Fiyatların normal olduğunu söyleyen pazarcı esnafından Adem Şahin ise, “Pazarda fiyatlar normal, domates 6-7 lira, haldeki bütün sebzeler duruyor. Vatandaşlar sebzelerini döktü. Pazara gelinmesi lazım. Bu şekilde vatandaşlar da esnaf da mağdur olmaz” şeklinde konuştu. 
Öte yandan yoğunluk yaşanan pazar yerinde kanun çalan müzisyen Hamit Karabulut ilgi odağı oldu. Salgında müzik sektörünün olumsuz etkilendiğini belirten Karabulut, “Geçimimizi müzikten kazanıyoruz. Salgından dolayı çoğu yer kapalı. Biz de sokakta para kazanmaya çalışıyoruz. Elimizden başka bir şey de gelmiyor. Üç beş kuruş kazanıyoruz işte. Pandemide iş yapamıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!