Reklam Alanı
Reklam Alanı

Şırnak’ta, otizmli çocuklar için farkındalık yürüyüşü

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ŞIRNAK’ta, ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ etkinlikleri kapsamında Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Şırnak’ta, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce, ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında, otizme farkındalık yürüyüşü yapıldı. Kent merkezinde yapılan farkındalık yürüyüşüne Vali Ali Hamza Pehlivan, 23’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Belediye Başkanvekili Abdullah Umut Cihan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam ile halk katıldı. Katılımın yoğun olduğu yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp, Sanat Sokağı’nda sona erdi. Yürüyüşte ‘Otizmin farkındayız çözümde bir aradayız’ yazılı pankart taşınırken, çocuklara da mavi balonlar dağıtıldı.

Düzenlenen yürüyüşün ardından konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, otizmli çocukların eğitilmesi, yetiştirilmesi için devletin birçok imkanı olduğunu söyledi. Vali Pehlivan, “Çocuklarımızın eğitilmesi, topluma kazandırılması, hepimizin sorumluluğu ve görevidir. Bugün aileler ve otizmli evlatlarımızla bir araya geldik. Onların yetiştirilmesi, eğitilmesi için devletimizin çok güzel uygulamaları söz konusu. Biz Şırnak genelinde gerek otizmli, gerek down sendromlu, gerekse de özel eğitime muhtaç bütün çocuklarımızın aileleri ile iletişim halindeyiz. Rehabilitasyon merkezlerimiz, Milli Eğitim bünyesinde özel eğitim sınıflarımız var. Buraların etkin bir şekilde değerlendirilmesi için, elimizden geleni yapacağız. Engelli vatandaşlarımızla birey olarak, toplum olarak, ülke olarak bir bütünüz. Bir ve beraberiz. Bu konuda ne kadar farkındalık oluşturursak, onların hayatını o derece kolaylaştırırız” dedi.

Görüntü Dökümü
-Yürüyüşten görüntü
-Çocuklarda görüntü
-Vali Pehlivan’ın açıklaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!