Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sivas’ın Divriği ilçesinde koronavirüs vakaları sıfırlandı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sivas’ın Divriği ilçesinde koronavirüs vakaları sıfırlandı

​SİVAS’ta, İmranlı ve Gürün ilçelerinin ardından 19 bin nüfuslu Divriği ilçesinde de koronavirüs vakaları sıfırlandı. Kaymakam Mehmet Bek, ilçe halkından tedbirlere uymayı sürdürmelerini istedi. 
Koronavirüs tedbirleri sayesinde yeni vaka sayılarının düşüşe geçtiği iller arasında yer alan Sivas’ta ilçelerden sevindirici haberler geldi. Geçen hafta İmranlı ve Gürün ilçelerinde yeni vaka görülmeme haberinin ardından köyleriyle birlikte 19 bin nüfusa sahip Divriği ilçesinde de aynı tablo yaşandı. İlçede 16 Şubat itibariyle yeni vakaya rastlanmadı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Bek, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Ülkemizde ilk Covid-19 vakası görülmesinden bu yana sağlık çalışanı mesai arkadaşlarımızla birlikte polisimiz, jandarmamız, imamlarımız, öğretmenlerimiz ve diğer çalıma arkadaşlarımızla gece gündüz demeden siz değerli vatandaşlarımız için devletimizin bütün imkanları ile yanınızda olduk. Bazı köylerimizi karantinaya aldık, jandarma personelimiz sizleri kendi ailesi bilip köylerinizde nöbet tuttu. Ev alışverişleriniz dahil hep yardımcınız oldu, sizleri bir an yalnız bırakmadı. İmamlarımız, öğretmenlerimiz, maaşlarınızı elden kapınızda teslim etti, polislerimizin her sabah sıcak ekmeğinizi getirip pencereden sizlere uzattığı oldu. En önemli görev ise sağlık çalışanı arkadaşlarıma düştü. Hiçbir zaman taşın altına elini koymaktan imtina etmediler. Sizlerin sağlığına kavuşması için üstün bir fedakarlık örneği gösterdiler. Bugün itibari ile ilçemizde vaka sayısının sıfır olduğunu büyük bir sevinçle söylemek istiyorum. Bu vesile ile bütün mesai arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, siz kıymetli Divriğiliere emek veren gecesini gündüzüne katan bütün arkadaşlarımızın emeklerine saygı babında ve sevincimizin devam edip, yeni vakaların çıkmaması, yeni ölümlü vakalar yaşamamak için, kurallara daha sıkı sıkıya bağlı kalarak, pandemi sürecinin bütün Türkiye genelinde hatta Dünyada son bulacağı güne kadar sürdürmenizi rica ediyorum” dedi.
İlçe halkı da gelişmeyi memnuniyetle karşıladı. Yeni vaka görülmemesi için özellikle şehir dışından gelecek kişilere karşı önlem alınması istenirken, aşılama çalışmalarının da hızlandırılması bekleniyor. 

Görüntü Dökümü:
-İlçe merkezinden görüntüler
-Camiden çıkan cemaat
-Kaymakamlık binası
-Cadde ve sokaklarndan görüntüler

Haber:SİVAS, (DHA) 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!