Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sivas’ta kar üzerinde cuma namazı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sivas’ta kar üzerinde cuma namazı

​SİVAS’ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Sosyal mesafeyi gözeten cami cemaati cuma namazını kar üzerinde eda etti.
Sivas’ta kar yağışı sonrası kent beyaza bürünürken hava sıcaklığı ise sıfırın altında 1 derece olarak ölçüldü. Cuma saatinde ise camilerin etrafında güzel görüntüler oluştu. Kent meydanında bulunan Osmanlı yapımı Kale Cami içerisinde sosyal mesafe kuralı nedeni ile yeterli yer bulamayanlar Selçuklu eserleri Buruciye, Şifaiye ve Çifte Minareli Medreselerin bir arada bulunduğu tarihi alanda kar üzerinde namaz kıldı. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri naylon, karton ve seccadeleri karla kaplı zemin üzerine sererek namazlarını kıldı. Yenişehir Mahallesi Tuğut Cami’nin bahçesinde de benzer görüntüler oluştu. Camide yer bulamayan vatandaşlar ağaç altlarında karlı zemin üzerinde namaz kıldı. 

‘GÜZEL BİR ORTAMDI’
Namazı kar üstünde huzurla kıldığını söyleyen Furkan Yıldırım (30), “Cumanın maneviyatı bize yetiyor. Huzurluyuz bir başka oluyor tabi kar altında namaz kılması. İlk kez kılıyorum kar altında, güzel de oluyor” dedi.
Ali Başer ise (50), “Mutluyum. Tabi pandemiden önce içerde kılıyorduk ama şimdi yer olmadığı için mecburen kar altında kaldık” diye konuştu.
Yusuf Ali Aydın (11) da “Soğuktu, üşüdüm biraz. İçerisi dolu olduğu için dışarda kılmak zorunda kaldım. İlk defa kar altında namaz kılıyorum. Kar yağdığını görünce insan mutlu oluyor. Normalde İzmir’de yaşıyorum. Orada çok fazla kar görmedim” dedi. 
Güray Öner ise (37), “Allah bir daha bu günleri bize yaşatmasın. Ama bir şekilde ibadetimizi yapmak zorundayız. Zor oldu ama artık elimizden geleni yapıyoruz. Umarım bir daha böyle günler yaşamayıp omuz omuza camilerimizde namazlarımızı kılarız. Biraz soğuktu ama kar yağınca hava biraz kırılıyor. Güzel bir ortamdı” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
-Kent meydanından görnütüler
-Selçuklu eserleri arasında kar üzerinde cuma namazı kılanlar
-Ağaç altlarında namaz kılanlar
-Namaz sonrası vatandaş röportajları
-Detaylar

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA) 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!