Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sivas’ta normalleşme sonrası, kısıtlamasız ilk hafta sonu sevinci

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sivas’ta normalleşme sonrası, kısıtlamasız ilk hafta sonu sevinci

​SİVAS’ta kontrollü normalleşme süreciyle birlikte hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla, kent sakinleri serbestçe dolaşmanın tadını çıkardı. Öğlen saatlerinde kent merkezinde yoğunluk oluştu. 
Koronavirüsle mücadelede 3 aylık uygulamanın ardından ilk defa Türkiye genelinde, çok yüksek riskli iller dışında, hafta sonu kısıtlaması kaldırıldı. Son kabine toplantısında alınan normalleşme kararları ile sarı renge sahip Sivas’ta normalleşen şehirler arasında yer aldı. Bir çok kısıtlamanın esnetildiği kentte 31 Mart’tan itibaren uygulanan hafta sonu yasağı da kaldırıldı. Uzun zaman kurallar kapsamında evlerinde kalan Sivaslılar, yasaklar kaldırınca hafta sonunun tadını çıkardı.
Durumdan memnuniyetini dile getirenler, tedbirlere riayet gösterilmesini istedi. ​
Kurallara uyarak vaka sayıları artmadan devam edilebileceğini ifade eden Emine Öztürk(38), ‘Uzun zamandır ilk kez çocuklarımızla dışarı çıkıyoruz. Sosyal mesafeyi koruyarak bence normalleşme sürecine ayak uydurabiliriz. Sosyal mesafe temizlik kurallarına uyalım” dedi.

‘AMACIMIZ MAVİ RENGE DÜŞEBİLMEK’
Çarşıda gezinti yapan Mustafa Hayran(21), “Amacımız, Valimiz Salih Ayhan’ın dediği gibi mavi renge düşebilmek. Sivas’ta kurallara zaten riayet ediliyor. Virüse karşı çok dikkat ediliyor. Koronavirüs ülkemizde ve dünyada ciddi bir sorun. Umarım herkes maskesine ve mesafesine dikkat ederek kurallara uyar ve bir an önce kurtuluruz salgından” ifadelerini kullandı. 

‘KISITLAMALARIN BİTMESİ ÇOK GÜZEL OLDU’
Kentte balon satarak geçinen Duran Güvenç(64) ise, “Kısıtlamaların bitmesi çok güzel oldu.  Herkes kuralına uysun. Polisler tarafından sürekli denetlenerek bu iş düzelmez. Herkesin kendine dikkat etmesi lazım. Kısıtlamaların bitmesi bize yaradı. Allah bereket versin, ekmek paramızı kazanıyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Kent merkezinden görüntüler
-Kent meydanından dron görüntüleri
-Cadde ve sokaklardan görüntüler
-Vatandaşlarla röportajlar

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!