Reklam Alanı
Reklam Alanı

Soğuğun etkisini artırmasıyla sobalar sahipsiz kediler için yandı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BURSA’da Osmangazi Belediyesi tarafından sahipsiz sokak kedileri için oluşturulan villalarda hayatlarını sürdüren kediler, yoğun kar yağışının olduğu bu soğuk günlerde gün boyu yanan sobanın başında kış mevsiminin tadını çıkarıyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından 114 dönümlük arazi üzerine kurulan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ndeki sahipsiz sokak kedileri, yaşamlarını sürdürüyor.Tesisteki 65 kedi, 25’er metrekare taban, 8 metre yüksekliğe sahip Osmanlı mimarisine uygun inşa edilen iki villada yaşıyor. Yılın ilk karının yağdığı soğuk günlerde kedilerin üşümemesi için kış boyunca düzenli olarak soba yakılıyor. Sobaların yakılmasıyla birlikte villaların içi oda sıcaklığından daha sıcak hale geliyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokakta zor şartlar altında yaşayan bakıma muhtaç kedilere, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’nde barınma imkanı sunduklarını ifade ederek, “Barınmanın yanında tedavilerini de yaparak sağlıklarına kavuşmalarını ve son derece sağlıklı ve hijyenik şartlarda yaşamalarını sağlıyoruz. Barınağımızda yer alan iki kedi villasında, soğuk kış aylarında sıcacık bir yuva imkanı sunuyoruz. Bu villalarda sakat, gözü görmeyen ve yaşlı yaklaşık 65 kedimiz var. Bu kedilerimizin ter türlü bakımını yapıyoruz. Sokaktaki hayvanları toplayıp sağlıklarına da  kavuşturuyoruz” dedi.
Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Yosun da, villalarda kalan kedilerin daha sıcak bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri adına sobaları havalar ısınana kadar yakmaya devam edeceklerini söyledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————-
-Kedilerin soba başında ısınması
-Dilek Yosun’un açıklamaları
-Kedilerden detaylar
-Villalardan detaylar

Haber: Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) – Kamera: BURSA,(DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!