Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sosyete pazarında koronavirüs unutuldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Can ÇELİK-Yaşar SERİNTÜRK/ ADANA, (DHA)- ADANA’da kent merkezinde kurulan sosyete pazarında alışverişe gelenlerin oluşturduğu kalabalık ve sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması, dikkat çekti. Bazıları dip dibe kıyafet karıştırırken kimileri ise alışverişini maskesiz yaptı.
Koronavirüs salgınıyla ülke genelinde mücadele sürerken, vaka ve vefat sayıları henüz belirli seviyenin altına inmedi. Buna rağmen halk zaman zaman pandemi tedbirlerine uymuyor. Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi’nde kurulan sosyete pazarına alışverişe gelenlerin çoğu sosyal mesafe kuralını hiçe saydı. Bazıları maskelerini takmazken bazıları ise dip dibe her kıyafete dokunarak alışveriş yaptı. Tezgahların başında oluşan insan kalabalığı, koronavirüsü unutturdu.
‘AİLEM FİT VE SAĞLIKLI BİZE BİR ŞEY OLMAZ’
Sosyete pazarına arkadaşıyla alışverişe gelen Ahmet Karaca, maske takmamasına gerekçe olarak spor yapmasını gösterdi. Koronavirüsten korkmadığını dile getiren Karaca, “Bizim ailede sıkıntı yok. Ailem fit ve sağlıklı, bize bir şey olmaz. Çevremde virüse yakalanan da pek olmadı. Sadece zorunlu hallerde maske takıyorum” dedi.
Maske takmadan alışveriş yapan Nehir Kara ise aşı yaptırdığı için rahat davrandığını belirterek, “Korkmuyorum, artık alıştık diyelim. Aşının faydası var ama maskenin pek yok. Sonuçta elimizle maskeye sürekli dokunuyoruz. Buradaki kalabalık biraz tedirgin ediyor, çünkü sosyal mesafe yok. Pandeminin başında insanlar eldivensiz çıkmıyordu. Şimdi 200’den fazla ölüm olmasına rağmen rahatız” diye konuştu.
Sosyete pazarı esnafı Hülya Bolcal da tedbirlere uymayanları uyardıklarını ama bazılarının “Koronavirüse pek inanmıyorum büyük ilaç firmalarının oyunu olduğunu düşünüyorum” dediklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!