Reklam Alanı
Reklam Alanı

Şuğul Kanyonu’nda sonbahar güzelliği

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SİVAS, (DHA)- SİVAS’ın Gürün ilçesinde dik kayalıklarla çevrili yapısıyla dikkat çeken 7 kilometre uzunluğundaki Şuğul Kanyonu, dört mevsim ilgi görüyor. Kanyonda kaya tırmanışı yapan Spor Tırmanış Milli Hakemi Dr. Ebuzer Bekar, “Bölge, doğa sporları açısından elzem bir yer” dedi.
Gürün ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Şuğul Kanyonu, yılın her mevsimi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Gürün Tohması da denilen bölge, Mağarabaşı ve Kuşkayası mevkilerinde yer alıyor. Gövdeli Dağı’ndan kaynaklanan ve etrafı dik kayalarla çevrili kanyon, 7 kilometre uzunluğunda dar vadiden oluşuyor. Vadideki derede kırmızı benekli alabalık başta olmak üzere birçok tatlı su balığı bulunuyor. Kanyon boyunca farklı büyüklükteki mağaralar da ilgi çekiyor. Kanyonda ayrıca söğüt, yabani badem, kuşburnu, sumak, ardıç gibi ağaç türleri ile birçok kuş türü bulunuyor. Ebabil, keklik, ağaçkakan, şahin, kartal, doğan gibi kuşlar bölgede görülen türler arasında.
‘4 SAAT YÜRÜYÜŞ YAPILABİLİYOR’
Kanyonun başlangıcından bitimine kadar 4 saatlik bir yürüyüş ile gezilebildiğini belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Ahmet Hasdemir, kanyonun üst kısımlarında şelaleler oluştuğunu, bu kısımlarda da derin suların bulunduğunu söyledi. Yürüyüş gruplarının belli bir rotada trekking yapmalarını tavsiye eden Hasdemir, Şuğul’un Türkiye’de önemli kanyonlardan birisi olduğunu vurguladı.
Spor Tırmanış Milli Hakemi Dr. Ebuzer Bekar ise Şuğul Kanyonu’nun doğa sporları ve kaya tırmanışı açısından önemine dikkat çekti. Yaklaşık 10 yıldır bölgeyi ziyaret ettiklerini belirten Bekar, “Fırsat buldukça Şuğul Kanyonu’na gelip kaya tırmanışı yapıyoruz. Tırmanış alanlarında istasyon kurup, sistem ayarlayıp iniş çıkış çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bölge doğa sporları açısından elzem bir yer” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!