Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sulama havuzunda mahsur kalan bozayı kurtarıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şaduman UNUTMAZ/ANKARA, (DHA)- GÜMÜŞHANE’de, düştüğü 2,5 metre derinliğindeki sulama havuzunda mahsur kalan bozayı, ağaç dalından yapılan köprü yardımıyla çıkıp kurtuldu. Ekiplerin ayıyı kurtarma operasyonu kamera ile görüntülendi.
Torul ilçesi Harmancık köyü mevkisinde, zemini kısmen balçıkla kaplı 2,5 metre derinliğindeki sulama havuzunda mahsur kalan bozayıyı fark edenler, ihbarda bulundu. İhbar üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, havuzdan çıkmaya çalışan; ancak başarılı olamayan ayıyı kurtarmak için çalışma başlattı. Ekiplerin güvenli mesafeyi koruyarak yaptığı ön incelemede ayının herhangi bir yarasının bulunmadığı belirlendi. Bu sırada ön ayaklarıyla havuzu çevreleyen duvarın üst kısmından tutunup tırmanmaya çalışan ayının çabası sonuçsuz kaldı.
Bunun üzerine ekipler yine güvenli mesafe belirleyerek, havuzun duvarına ayının çıkabilmesi için direk dayadı. Ancak direk havuza düştü. Bu kez orman içinde devrik bulunan büyük ağaç dalı halatla çekilerek havuza indirildi. Ayı, bir ucu havuzun içinde bir ucu duvarın üstünde köprü görevi gören ağaç dalı yardımıyla tırmanıp kurtuldu. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu kurtarılan ayı, doğal yaşam alanına giderken, kurtarma operasyonu kamera ile görüntülendi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!