Reklam Alanı
Reklam Alanı

TBMM Başkanı Şentop: Filistinli kardeşlerimizin arkasında duracağız (2) 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ENDONEZYA HALKIN DANIŞMA MECLİSİ BAŞKANI BAMBANG SOESATYO İLE GÖRÜŞTÜ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bugün dördüncü görüşmesini Endonezya Halkın Danışma Meclisi Başkanı Bambang Soesatyo ile yaptı. Görüşmede Şentop, “Sayın Başkan, zât-ı alinizin, aile fertlerinizin, dost ve kardeş Endonezya halkının ardımızda bıraktığımız Ramazan Bayramı’nı şahsım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi adına tebrik ediyorum. Bu güzel günlerin, halklarımıza huzur ve afiyet getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Salgın, bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de Endonezya’yı da etkiledi. Yaşadığımız bu zor zamanlarda salgın nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalıkla mücadele eden kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Kovid salgını, mevcutta zorluklara daha fazla zorluklar ilave etti. Sizinle ocak ayında yaptığımız telefon görüşmesinde, bu konuda uluslararası dayanışma ihtiyacını ve aşı çalışmaları dahil ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin önemini vurgulamıştık” ifadelerine yer verdi. 
‘HER TÜRLÜ DİPLOMATİK GAYRETİ GÖSTERİYORUZ’
Şentop, hüzünlü bir bayram geçirdiklerini belirterek, “Filistin’den gelmeye devam eden, dozajı mütemadiyen artan acı haberler, dünyadaki iki milyarı aşkın Müslümanı derinden rencide ediyor. Filistin’e yönelik baskı ve şiddeti, Mescid-i Aksa’da ibadet eden kardeşlerimize yapılan saldırıları, Gazze’de bebek- çocuk demeden onlarca sivilin katledilmesine kadar giden vahim tabloyu gördükçe endişelenmemek mümkün değil. İsrail’in devlet terörü uyguladığını, insanlığa karşı suç işlediğini, masum Müslümanların kanını akıttığını ve bu tablo karşısında dünyanın buna sessiz kalışını teessürle takip ediyoruz. İsrail’e artık dur demenin, Filistin’i haklı davasında en kuvvetli şekilde desteklemenin vakti çoktan geçmektedir. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin hürriyet ve adalet mücadelesinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla yanlarında duracağız. İsrail’in vahşetine son vermek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde her türlü diplomatik gayreti gösteriyoruz. Üyesi bulunduğumuz uluslararası parlamenter teşkilatları, bilhassa İSİPAB, APA ve PAB’ı, bu meseleye derhal ve en kuvvetli şekilde tepki verilmesi için harekete geçirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle, dün düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi Olağanüstü toplantısında, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İsrail saldırılarına karşı acilen tavır alması gerektiğini, Güvenlik Konseyi’nin bu konuda başarısız olması halinde BM’nin olağanüstü toplanmasına dikkat çektiğini takdirle takip ettik” dedi. 
SOESATYO: ENDONEZYA İSRAİL’İN EYLEMLERİNİ KINAMAKTADIR
Endonezya Halkın Danışma Meclisi Başkanı Sayın Bambang Soesatyo ise “Endonezya ve Türkiye tarafında birlik içerisinde olup Filistin halklarını desteklemeliyiz. Endonezya başta Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’e yapılan saldırıları şiddetle kınamaktadır. Bu saldırı kadınlar ve çocuklar olmak üzere birçok can kaybına neden olmuştur. Endonezya, bölgeyi işgal eden saldıran İsrail’in eylemlerini kınamaktadır. Biz Endonezya Halk Meclisi olarak İsrail’in saldırılarını durdurmasını istiyoruz ve tüm tarafların ateşkese girmesini düşünmekteyiz. Endonezya’ya ve Türkiye’nin Filistin halkı için mücadeleyi ortak seslendireceğine inanıyoruz. Özellikle uluslararası ortamda Filistin için adaleti dile getiren mevcut iki hükümetin çabalarını destekliyoruz” diye konuştu. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!