Reklam Alanı
Reklam Alanı

TBMM’nin Cumhuriyet İçin Taşıdığı Öneme Vurgu Yapıldı

Reklam Alanı
featured
23 nisan
service
Reklam Alanı

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği “TBMM’nin Cumhuriyet İçin Taşıdığı Önem” başlıklı konferans çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Programın moderatörlüğünü gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, 23 Nisan 1920 tarihinin, ülkemiz için müstesna tarihlerden biri olduğunu ifade ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının milletle birlikte yeni bir devlet kurduğunu belirtti. Milli egemenliğin, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile başladığını dile getiren Prof. Dr. İlhan Genç, Atatürk’ün bu bayramı çocuklara da armağan ederek onlara büyük bir değer atfettiğini sözlerine ekledi.

Programın davetli konuşmacısı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, yürüttüğü Milli Mücadele ve TBMM’nin açılışına kadar olan süreç hakkında bilgiler paylaştı. Büyük tehditler ve zorluklar içerisinde kurulan TBMM’nin; yasama, yürütme ve yargı yetkilerini bünyesinde barındırdığını söyleyen Prof. Dr. Oğuzoğlu, meclisin devlet gibi çalıştığını ve dış anlaşmalar imzaladığını ifade etti.

Fransızların Anadolu’dan çekilmesi, Rusların Milli Mücadeleye desteği gibi konularda TBMM’nin büyük başarısı Silifke escort olduğuna işaret eden Oğuzoğlu, Anadolu hareketinin hem ulusal ve hem de uluslararası basın aracılığı ile duyurulduğunu belirterek TBMM’nin cumhuriyet için taşıdığı öneme vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!