Reklam Alanı
Reklam Alanı

Tekirdağlı balıkçılar, İğneada’da 200 ton hamsi yakaladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ’dan gittikleri Karadeniz’e kıyısı olan Kırklareli Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde avlanan balıkçılar, yaklaşık 200 ton hamsi yakaladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İstanbul Boğazı’nın tamamında ve Karadeniz’de İstanbul’un Sarıyer ilçesi Kumköy Aslan Burnu’ndan, Gürcistan sınırına kadar olan karasularda hamsi avcılığının 28 Ocak’a kadar durdurulması üzerine balıkçılar, yasak bölge dışında kalan Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İneada bölgesi açıklarında avlandı. Tekirdağ’dan bölgeye giderek avlanan balıkçılardan Eyüp Yiğiter, yaklaşık 200 ton hamsi avladıklarını söyledi. Kasalarla doldurdukları hamsileri kıyıya getirip, 14 kilo gelen bir kasa hamsiyi 80 liradan sattıklarını söyledi.

Balıkçı Yiğiter, Rusya’da suların soğuması ile Bulgaristan üzerinden İğneada’ya gelen hamsi sürülerinin yakalandığını belirterek,  Karadeniz’de hamsi avının yasaklanmasından sonra, hamsi fiyatları çok artmıştı. Bugün bereketli bir av oldu, vatandaşımız ucuz hamsi yiyebilecek” dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!