Reklam Alanı
Reklam Alanı

Torna Makinesi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sanayi alanında bazı malzemelerin kesilmesi, şekillendirilmesi veya üzerinde özel işlemler yapılabilmesi için torna makinesikullanılır. Bu makinalar gün içinde kullandığımız birçok malzemenin üretiminde kullanılan ve kimi zaman hayati öneme sahip olan makinalardır. Genellikle kullanıcıların kolay bir şekilde kullanabildikleri bu makinalar işlem yapılacak malzemeye verilen dönme hareketi gerekli işlemleri yapmaktadırlar. Bu işlemler ise kesici bir düzenek ile yapılır. Yapılan işlemlerden sonra malzemelerden talaş kalkacağı için bu makineler ile yapılan üretimlere talaşlı üretim ismi verilir. Büyüklük ve tip olarak farklı isimler ile anıldıkları gibi aynı zamanda hem ev tipi hem de endüstriyel tip olarak üretilebilirler. 

Her büyüklükteki işletmede karşımıza çıkabilen bu makineler ile hayatımızın farklı alanlarında kullandığımız ürünlerin farklı işlemleri yapılmaktadır. Torna makinesi insanların hayatına girdiği günden bu yana sanayi alanında adeta bir devrim yaşanmış ve üretilmesi çok zor ürünlerin üretimi kolay hale gelmiştir. En çok kullanılan torna makinesi şekillerini şu şekilde sıralayabiliriz;

• Üniversal Torna Tezgâhları

• Dik Torna Tezgâhları

• Revolver Torna Tezgâhları

• Otomat Torna Tezgâhları

Reklam Alanı

• Hava Torna Tezgâhları

• Ağır İş Torna Tezgâhları

• Sıvama Torna Tezgâhları

• Masa Torna Tezgâhları

Bunların her biri farklı tasarımları ile farklı işlemlerin yapılmasını mümkün kılmaktadırlar. Özellikle masa torna tezgâhları hobi amaçlı olarak evlerde dahi kullanılabilen makinelerdir.

Mini Torna

Malzemeler üzerinde birçok farklı işlemin yapılmasına olanak tanıyan mini torna makinaları kullanıcıların hem evlerinde hem de iş yerlerinde kullanabildikleri makinalardır. Standart torna makinalarına oranla çok daha küçük ebatlara sahip olmaları kullanımlarının da kolaylaştırır. Aynı zamanda istenen her yere kurulabilirler ve depolama konusunda da kesinlikle bir sıkıntı çıkarmazlar. Bu sebeple en çok tercih edilen ve kullanımları en rahat olan torna makinalarıdır. Genellikle küçük çaplı işlemler için kullanılan bu torna makinaları kimi zaman masa torna tezgâhı olarak anılabilirler. Sahip oldukları özelliklere ve aynı zamanda üretimlerinde kullanılan malzeme kalitesine göre farklı fiyatlar ile satışa sunulmaktadırlar. 

Mini torna makinaları ile ahşap, sert plastik veya ince metal gibi malzemeler üzerinde işlem yapılabilir. Bu makinaların en önemli avantajları arasında fiyatlarının uygun olması, her yerde kullanılabilmeleri ve aynı zamanda kullanılmadığı zaman kaldırılıp farklı yerlerde depolanabilmeleridir. Bu sebeple birçok kişi hobi amaçlı olarak bu tarz makinaları kullanmaktadırlar. Mini torna makinaları kolay kullanılabildikleri gibi aynı zamanda yedek parça temini veya onarım işlemleri konusunda da kullanıcı dostu makinalardır. Her ne kadar çalışma mantığı büyük torna tezgâhlarına yakın olsa da yine de daha küçük işler için kullanılmaları gerekir. Torna makinesi veya mini torna makinası gibi konular hakkında deneyimli kişilerden bilgi almak için her zaman sanayiden.com olanaklarını değerlendirebilir ve aradığınız tüm bilgileri kolayca bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!