Reklam Alanı
Reklam Alanı

Tunceli’de, çobanların karda zorlu mesaisi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Serhat Ozan YILDIRIM/PERTEK (Tunceli), (DHA)- TUNCELİ kar yağışıyla beyaza büründü. Pertek ilçesine bağlı Akdemir köyünde hayvanlarını suya götüren çobanlar ise soğuk hava ve kardan olumsuz etkilendi. Köyün 5 kilometre ilerisindeki dereye hayvanları suya götüren Oktay Can, “Kar yağışından dolayı çok zorlandık. Soğuklarda da dere suyu donuyor ve hayvanlar susuz kalıyor. Kar 2- 3 gün aralıksız yağarsa eğer bizi çok sıkıntıya koyacak” dedi.
Tunceli’de etkili olan kar yağışı sonrası yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı. Pertek ilçesi kırsalında besicilikle uğraşanlar soğuk hava ve kardan olumsuz etkilendi. İlçeye bağlı Akdemir köyünde çobanlar, yemledikleri hayvanlarını 5 kilometre mesafedeki dereye suya götürürken, kar kalınlığının 50 santime ulaştığı bölgede zor anlar yaşadı. Çobanların, hayvanlarını suya götürmesi ise kartpostallık görüntüler oluşturdu. 
‘KAR YAĞIŞI BİZİM İŞİMİZİ ÇOK ZORLAŞTIRDI’
Yaklaşık 200 koyunları olduğunu söyleyen Oktay Can, kar yağışından olumsuz etkilendiklerini ifade ederek, “Kış şartları çok zor. Hayvanları bu karda suya götürmek için çok zorluk yaşadık. 24 saat hayvanlarla uğraşıyoruz. Sabah gelip yemlerini verdik, 5 kilometre ileride bulunan derede de hayvanların su ihtiyacını karşılıyoruz. Soğuklarda da derenin suyu donuyor ve hayvanlar susuz kalıyor. Kar 2- 3 gün aralıksız yağarsa, bizi çok sıkıntıya koyacak. Hayvanlar da bu durumdan çok olumsuz etkileniyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!