Reklam Alanı
Reklam Alanı

Tunceli’de karlı dağlardan inen yılkı atları, görsel şölen oluşturdu 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

TUNCELİ’nin yüksek kesimlerinde kış çetin geçerken karlı bölgelerden ayrılan yılkı atları, ovalara ve tarım alanlarına inmeye başladı. Ovalarda düzenli tek sıra halinde birbirlerini izleyip koşan yılkı atları görsel şölen oluşturdu. Doğa fotoğrafçısı Malik Kaya, 20 yıldır bölgede çekim yaptığını belirterek, “Bizler, bu atlara, özgürlüğüne düşkün atlar diyoruz aslında. Şu anda sayıları yaklaşık 10 ama bahar aylarında daha da çok artıyorlar. Kar yağışının ardından yüksek kesimlerden ot yemek için alçak kesimlere geldiler” dedi.

Tarihi ve doğal güzellikleri, zengin akarsu kaynakları, endemik bitki örtüsü ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban hayvanı popülasyonu ile ön plana çıkan Tunceli’de yılkı atları doğaya ayrı bir güzellik katıyor. Kar yağışının yoğun olduğu yüksek kesimlerde yiyecek sıkıntısı yaşamaya başlayan atlar, rakımı düşük ve otların bulunduğu ovalara ve tarım alanlarına inmeye başladı. Pertek ilçesine bağlı Akdemir köyü yakınlarında koşturan onlarca yılkı atı görsel şölen oluştururken, fotoğraf tutkunlarının da gözdesi olmaya başladı.

‘ÖZGÜR ATLARI ARŞİVİMİZE EKLEDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM’

Bölgeye yılkı atı çekmek için gelen 20 yıllık doğa fotoğrafçısı Malik Kaya, “Belgesel ve fotoğraf çalışmalarıyla coğrafyamızı dünyaya tanıtmak benim en önemli hedefim. Biz çekimlere giderken önümüze ne çıkarsa çekiyoruz. Özellikle vadilere ve yaylalara çıktığımızda birçok yaban hayvanı dikkatimizi çekiyor. Dağ keçileri, vaşak, ayı ve tilki. Bugün de Pertek semalarında gezinirken, yılkı atları gözümüze çarptı. Bizler özgürlüğüne düşkün atlar diyoruz aslında. Şu anda sayıları yaklaşık 10 tane ama bahar aylarında daha da çok artıyorlar. Dron ile havadan çektik, fotoğrafladık ve çok mutlu oldum. Yılkı atları kar yağışının ardından yüksek kesimlerden ot yemek için alçak kesimlere geldiler. Özgür atları arşivimize eklediğim için çok mutluyum” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü:
-Yılkı atların koşması drone görüntüsü
-Tek sıra halinde yılkı atların yükseklere çıkması drone görüntüsü
-Yılkı atları ilerlerken drone ile takip edilmesi
-Onlarca yılkı atı ovalarda koşarken
-Malik Kaya’nın konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/PERTEK (Tunceli), (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!