Reklam Alanı
Reklam Alanı

Tunceli’de toplanan atıklar, geri dönüşümle öğrencilere burs olacak

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)- TUNCELİ Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ‘Dünya Çevre Günü’ etkinliğine katılarak, gönüllülerle atık topladı. Maçoğlu, “Atıkları geri dönüşüme kazandırarak, elde edilen geliri öğrencilere burs olarak vereceğiz” dedi. 
Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu ve çevre dernekleri öncülüğünde, ‘Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla Munzur Milli Parkı ile Pülümür Vadisi çevresindeki atıklar toplandı. Toplanan 20 bin atık cam şişeden geri dönüşümle elde edilecek gelir ise üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtılacak.
Gönüllülerle atık toplayan Başkan Maçoğlu, doğanın kirletilmemesi yönünde çağrıda bulundu. Maçoğlu, “İnsanlara şunu söylemek istiyoruz; önemli olan kirletmemektir, doğayı korumaktır. Buradaki atıkları geri dönüşüme kazandırarak, elde edilen geliri öğrencilere burs olarak vereceğiz. Bu bir farkındalık yaratma projesidir. Çevre derneklerimiz, vatandaşlarımız ve belediye çalışanlarımız ile birlikte hem Munzur Vadisi Milli Parkı’nda hem de Pülümür Vadisi’nde çöp topladık. Binlerce şişe topladık, tonlarca plastik atık vardı. Gezdiğimiz her alanda çöp vardı. Geri dönüşümdeki arkadaşlarla da konuştuk. Onlar da buraya gelerek, topladığımız şişeleri aldı. Toplanan şişeler geri dönüşüme verilecek ve gelir elde edeceğiz. Elde edilen gelirle de üniversite öğrencilerine burs vereceğiz. Aslında bu doğa hepimizin, sadece burada yaşayanların değil. Burası yaban hayatınındır. Bizden başka burayı kirleten yok. İnsan dışında hiçbir canlı kirletmiyor doğayı. Temizlemek kurtuluş değildir, kirletmemek kurtuluştur” dedi.

​FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!