Reklam Alanı
Reklam Alanı

Turgutlu’da sağanak su baskınlarına neden oldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU (Manisa), (DHA)- MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde, etkili olan sağnak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın ardından taşan dere suları nedeniyle birçok ev ve ahır su altında kaldı.
Turgutlu ilçesine bağlı kırsal Çampınar Mahallesi’nde sağanak etkili oldu. Yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışın ardından Domuz ve Karataş derelerinin taşmasıyla çok sayıda ahır ve 4 evde su baskınları yaşandı. Suların tahliyesi için bölgede itfaiye ve jandarma ekipleri çalışma başlattı. Ekili alanların da zarar gördüğünü söyleyen Çampınar Mahalle Muhtarı Kadir Şakar, “Geçtiğimiz yıl 1 buçuk saat süren yağışla yaşadığımız aynı kabusu bu yıl yarım saatlik bir yağış ile yaşadık. Bu derelerin ıslahı için DSİ Bölge Müdürlüğü’nde hazırlattığımız projemizi bir türlü hayata geçiremediğimiz için iki yıldır aynı kabusu yaşamaya devam ediyoruz. Su baskınlarını iki yıldır gündüz saatlerinde maruz kaldığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Can kayıplarından kurtarıyoruz. Mahallemizde su baskınlarından can kayıpları yaşanmaması adına, yetkililerin bu derelerin ıslahı için hazırlanan projeleri bir an önce harekete geçirmelerini bekliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!