Reklam Alanı
Reklam Alanı

Türk Telekom’un yapay zekâ projesine birincilik ödülü

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL (DHA) – Türk Telekom, tamamen yerli ve milli olarak geliştirdiği “Network Yapay Zekâ Operasyon Karar Destek Projesi” ile “IDC Dijital Dönüşüm Ödülleri”nde “Future of Intelligence” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Türk Telekom, yenilikçi teknolojileriyle aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Opertör, International Data Corporation (IDC) tarafından, IDC DX Summit etkinliği kapsamında düzenlenen ‘Dijital Dönüşüm Ödülleri’nde “Network Yapay Zekâ Operasyon Karar Destek Projesi” ile “Future of Intelligence” kategorisinde birinci oldu.

75 kurumun, 190 projesinin değerlendirildiği etkinlikte Türk Telekom, tamamen yerli ve milli olarak, açık kaynak kodlu teknolojiler ile geliştirdiği “Network Yapay Zekâ Operasyon Karar Destek Projesi” ile ödüle layık görüldü. Proje kapsamında Network Yapay Zekâ programı ile makine öğrenmesi ve ileri analitik yöntemleri kullanılarak 90’dan fazla senaryo ele alındı. Senaryolarda arıza müdahale sürelerinde azalma, proaktif arıza yönetimi ve operasyonel kalite artışı sağlanarak network operasyonları yapay zekâ ile akıllandırıldı.

3 YIL ÜST ÜSTE ÖDÜL

Türk Telekom, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden bir marka olarak, kendi ve grup şirketi İnnova kaynaklarıyla hayata geçirdiği yerli ve milli projelerle IDC Dijital Dönüşüm Ödülleri’nde 3 yıl üst üste dereceye girme başarısını gösterdi.

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!