Reklam Alanı
Reklam Alanı

Türkiye, Expo Dubai’de tanıtılacak

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şaduman UNUTMAZ/ ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE, 1 Ekim’de Dubai’de ziyaretçilerine kapılarını açan dünyanın en önemli organizasyonlarından Expo’ya ‘Medeniyetlerin Başlangıç Noktasından Geleceği Yaratmak’ teması ile katılacak. Türkiye’nin tanıtımı için kurulacak Türkiye pavilyonunun 20 Ekim’de açılması planlanıyor.
Expo Dubai 2020, geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamadı. Bu yıl 1 Ekim’de açılacan Expo’ya Türkiye, etkin katılım gerçekleştirecek. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile koordineli olarak çalışıyor. Türkiye’nin tanıtımı için kurulacak Türkiye pavilyonunun 20 Ekim’de açılması planlanıyor. Pavilyon, gelecek yıl 31 Mart’a kadar ziyaretçi kabul etmeye devam edecek.
TANITIM ETKİNLİKLERİ YAPILACAK
Ana teması ‘Fikirlere Ulaşarak Geleceği Şekillendir’ olarak belirlenen Expo Dubai’ye Türkiye, ‘Medeniyetlerin Başlangıç Noktasından Geleceği Yaratmak’ teması ile katılım sağlayacak. Türkiye’ye yönelik tanıtımlarda ise özellikle daha yaşanılır bir dünya için ‘sürdürülebilirlik’ konusuna dikkat çekilecek. 5 aydan uzun sürecek periyotta Türkiye’nin potansiyelinin gösterilmesi amacına yönelik birçok ekonomik ve kültürel tanıtım etkinlikleri gerçekleştirilecek. Türkiye tarafından ihracatçıların dünyaya açılması amacıyla ‘B2B’ etkinlikleri yapılacak. Yine ülkenin ihraç ürünlerinin tanıtımı amacıyla tadım etkinlikleri, defileler ve influencer’ların yer alacakları projeler başta olmak üzere yoğun bir tanıtım programı gerçekleştirilecek.
Expo Dubai kapsamında ayrıca yazılım, gastronomi, sağlık turizmi gibi Türkiye’nin güçlü olduğu hizmet ticareti sektörleri alanlarında etkinlikler yapılacak. Bunların yanında, kültürün tanıtılması amacıyla çeşitli yörelere özgü halk oyunları gösterileri ve film gösterimleri de gerçekleştirilecek. Tüm bu etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Türkiye pavilyonu, en yeni teknolojilerle donatılıyor. Yapılacak etkinliklerde dijital imkanlardan en üst düzeyde faydalanılması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!