Reklam Alanı
Reklam Alanı

Türkiye’nin ekoturizm rotaları Macaristan’da tanıtılıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Dünya Avcılık ve Doğa Fuarı’na katılan Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) standı büyük ilgi görüyor. Fuarda OGM, dünyanın pek çok ülkesinden gelen katılımcılara Türkiye’nin ekoturizm rotalarını ve zengin biyolojik çeşitliliğini tanıtıyor.

Orman Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı adına Türkiye’nin doğa turizmini, biyoçeşitliliğini, korunan ormanlık alanlarını ve genel olarak bu alandaki tanınırlığını artırmak için Macaristan’da düzenlenen Dünya Avcılık ve Doğa Fuarı’ndaki yerini aldı. 25 Eylül tarihinde kapılarını açan ve 14 Ekim’e kadar sürecek fuarda Türkiye standı yoğun ilgi görüyor. Bu yıl doğayı korumanın öneminin vurgulandığı fuarda OGM, katılımcılara Türkiye’deki av turizmi ve yaban hayatı, korunan orman alanları ve zengin biyolojik çeşitliliği tanıtıyor. OGM ayrıca, son yıllarda tüm dünyada daha çok tercih edilmeye başlanan ve sürdürülebilir doğa seyahati olarak tanımlanan ekoturizm konusunda da meraklılarına bilgi aktarıyor.

‘KATILIMCILARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR’

Budapeşte Hungexpo Fuar Merkezi’nde düzenlenen organizasyonun açılış gününde yer alan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Dünyanın farklı ülkelerinden pek çok kişinin katıldığı böyle bir organizasyonda Türkiye’yi temsilen yer almak bizler için oldukça kıymetli. Türkiye biyoçeşitlilik ve endemik tür bakımından çok zengin bir ülke. Ayrıca fuarda, son yıllarda üzerinde önemle durduğumuz doğa temelli seyahat olan ekoturizm konusunda yürüttüğümüz çalışmaları da aktarma fırsatı yakaladık. Ülkemizin 81 iline kazandırmak için yürüttüğümüz ekoturizm projemiz, doğa turizmine merakı olan fuar katılımcılarının da ilgisini çekiyor” dedi.

 FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!