Reklam Alanı
Reklam Alanı

“Ulusal Eğitim ve Güç İnşası” kitabı çıktı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA)- Pertevniyal Lisesi’nin mezunlar derneği başkanı Dr. Osman Gültekin’in, Türkiye’de eğitimin ülke kalkınması ve güçlenmesindeki rolünü sorgulayan ‘Ulusal Eğitim ve Güç İnşası’ kitabı çıktı. Gültekin, kitabını yetiştiği ekol olan Pertevniyal Lisesi ve camiasına ithaf ettiğini açıkladı.

Eğitim ve güç kavramları arasındaki ilişkiyi birçok değişik akademik disiplinin bakış açısı ile inceleyen Dr. Osman Gültekin, Türkiye örneği üzerinde detaylı bir çalışma hayata geçirdi. Çalışmasını ‘Ulusal Eğitim ve Güç İnşası’ adıyla kitaplaştıran Gültekin, kitabında ulusal eğitimin ülkelerin güçlenmesine birçok alanda nasıl katkıda bulunduğunu ve eğitimin birey seviyesinden, devletler ve uluslararası sistem seviyesine nasıl bir serüven geçirdiğini hem Türkiye’den hem de dünyadan örnekler vererek anlattı.

“EĞİTİM, ÜLKE SINIRLARI İÇİNDE BİR GÜÇ İNŞA EDİCİSİ OLARAK ÇALIŞIR”

‘Ulusal Eğitim ve Güç İnşası’ kitabında Türkiye’de eğitimin ülke kalkınması ve güçlenmesindeki rolünü irdeleyen Dr. Osman Gültekin, “Eğitimin, iktisatta beşeri sermaye, ekonomik büyüme ve kalkınma; sosyolojide toplumsal değişim ve modernleşme; siyaset bilimi ve kamu yönetiminde siyasal sosyalleşme, demokratikleşme ve kamu politikası oluşturma; eğitim biliminde çok kültürlü pedagoji, yüksek öğretim yönetimi ve karşılaştırmalı eğitim; uluslararası ilişkilerde ise barış oluşturma ve ulus inşası ile yakın ilgisi bulunur. Değişik disiplinlerde eğitim ile ilgili olan teorilerin çoğu, eğitimin yapısı itibariyle bir ülkenin güçlenmesini sağladığı ve o ülkenin güç birikimi için hayati önem taşıdığı fikrini destekler. Dolayısıyla bu açıdan eğitim, ülke sınırları içerisinde bir güç inşa edicisi veya üreticisi gibi çalışır. Bu noktada Türkiye dahil tüm küresel eğitim paydaşlarının sorunları ciddi bir şekilde ele alıp, kalıpları yıkacak bir şekilde yapısal değişikliklere gitmesi ihtiyacı muhakkaktır” dedi.

KİTABIN GELİRLERİ PERTEVNİYAL LİSESİ  ÖĞRENCİLERİNE BURS OLARAK AKTARILACAK

Reklam Alanı

“Ulusal Eğitim ve Güç İnşası” kitabıyla ilgili yapılan açıklamaya göre:

“Kitapta eğitim ile siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler arasındaki ilişkinin incelenmesi konusunun seçilmesinde yazarın akademik merakının haricinde, yaşadığı şahsi deneyimlerin de etkisi olduğu görülüyor. 1990’lı yıllarda Türkiye’de eğitimde ticarileşme eğilimleri artarken, Türkiye’nin köklü eğitim camialarından biri olan Pertevniyal Lisesi yıllarında bu ticarileşmenin etkisinden kendisini lise öğretmenlerinin özverili yaklaşımı ile yalıttığını belirten Dr. Osman Gültekin, kitabını da Pertevniyal Lisesi ve camiasına ithaf ediyor. Gültekin, Türkiye’nin ulus inşasında ve kalkınmasında büyük emekleri geçen birçok Pertevniyal Lisesi mezununun olduğunu belirterek, köklü eğitim camialarının ülkemiz için önemine dikkat çekiyor. Halihazırda Pertevniyal Lisesinden Yetişenler Derneği (PLYD) Yönetim Kurulu Başkanı olan Gültekin’in kitaptan elde edeceği gelir ise dernek bünyesindeki Pertevniyal Mentörlük Programı öğrencilerine burs olarak aktarılacak.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!