Reklam Alanı
Reklam Alanı

Üniversite-sanayi iş birliğinde önemli adım

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL,(DHA)-  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ile tarımsal Ar-Ge şirketi olan Gübretaş arasında bugün, protokol imzalandı. İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, tarımsal üretime katkı sağlayacak faydalı işler yapacaklarını ve üniversite-sanayi iş birliğinde çok önemli bir adım atıldığını belirtti.

Gübretaş ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi arasında bugün protokol imzalandı. Dünyada üniversitelerin sürdürülebilir kalkınmaya önem verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut, bu anlaşma ile tarım ve gıda geleceği, gıda güvenliği konusunda birçok çalışma yapacaklarını belirtti. Anlaşma ile asıl amaçlarının sürdürülebilir tarımı gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bulut, “Mesela ayçiçeğinin kullanılmayan ‘baş’ kısmının çevreye olan etkisini minimize etmeye çalışacağız. Bunun gibi birçok diğer ürünün üretim sürecini, çevreye uyumlu ve zarar vermeyecek şekilde gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı. Protokol, Gübretaş Yönetim Kurulu Yönetim Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı ve İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut arasında imzalandı.

TARIMSAL ÜRETİME DEĞER KATILACAK

Genel Müdür Yumaklı,Sabahattin Zaim Üniversitesiyle imzaladığımız iş birliği protokolü tarımsal üretimimize değer katacaktır. Üniversitenin zengin akademik kadrosu ve akademisyenlerimizin birikimiyle tarımsal Ar-Ge çalışmalarını daha güçlü bir geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.  Dr. Fahrettin Poyraz da şunları söyledi:

“İmzaladığımız bu protokol de hayırlı bir adım olacaktır. Ülkemiz insanının sağlıklı, doğru, bilinçli ve kaliteli ama aynı zamanda ekonomik bir şekilde beslenebilmesi için üniversitelerin ve araştırma kurumlarının daha fazla sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz. Toprak ana ile sağlıklı ve doğru bir ilişki kurabilirsek, tarımın geleceği için sağlayacağımız başarılar artacaktır.”

ÖĞRENCİLER PRATİK VE TEORİK BİLGİ PAYLAŞABİLECEK

Reklam Alanı

Üniversitede çalışmalarını yürütebilmek için Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi kurduklarını belirten Prof. Dr. Mehmet Bulut, öğrenci ve hocalarla çok iyi çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi. Üniversitenin; beslenme, ekonomi, işletme ve finans bölümlerinden hoca ve öğrencilerin sürdürülebilir tarım çalışmalarına katkıda bulunacağını ifade eden Prof. Dr. Bulut sözlerine şunları da ekledi:

“Hocalar üniversite sanayi iş birliğiyle, pratik, teorik bilgilerini endüstri ile paylaşmış olacaklar. Öğrencilerimiz, sektörle iş birliği içinde olmayı öğrenirken hayatın gerçeklikleriyle karşılaşacaklar. Ürettikleri bilginin sorun çözdüğünü görmüş olacaklar. Bu da onlar için önemli kazanım olacak.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!