Reklam Alanı
Reklam Alanı

Üniversite yerleşkesine domuz girmemesi için 4 kilometrelik duvar örüldü

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi’nde (SCÜ) özellikle kış aylarında sık görülen ve öğrenci ve öğretim üyeleri için tehlike oluşturan yaban domuzlarına karşı yerleşkenin bir bölümüne 4 kilometrelik istinat duvarı inşa edildi. Duvardan sonra yerleşkeye yabani hayvan girişi engellendi. SCÜ Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, “Duvar yapıldığından bu zamana hocalarımız, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz böyle bir tehlikeyle karşılaşmadılar. Hayvanların girişini tamamen engelledik” dedi.

SCÜ yerleşkesinde özellikle kış aylarında sık görülen ve tehlike oluşturan yaban domuzlarına karşı, yerleşkeyi çevreleyen alanın 4 kilometrelik bölümü için tedbir alındı. 2016 yılında başlayan çalışma ile özellikle kış aylarında yiyecek bulmak amacıyla yerleşke içerisine inen ve öğrenciler için tehlike oluşturan yaban domuzlarına karşı 4 kilometrelik duvar örüldü. Yerleşke yakınındaki ormanlık alan ile üniversite kampüsü arasına 60 santimetre yüksekliğinde yapılan duvarın üzerine ise yüksekliği artırılacak şekilde tel örgü yerleştirildi. Yapılan duvar ile domuz ve bazı yaban hayvanlarının üniversite yerleşkesine girişi engellendi. Yaklaşık 3 yıldır ise çekilen duvar sayesinde yerleşke içerisinde yabani hayvan görülmedi.

‘HAYVANLARIN GİRİŞİNİ TAMAMEN ENGELLEDİK’

Çalışma hakkında bilgiler veren SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Her yıl kış aylarında yabani hayvanların yerleşkemize inmesi üniversitemizin problemlerinden biriydi. Üniversitemizin yerleşkesi Türkiye’nin birçok üniversitesinin yerleşkesinden daha büyük ve ormanlık alanlarımız var. Burası ile ilgili bir çalışma yapalım istedik. Bu çalışma sırasında 60 santimetre bir beton atarak duvar çektirdik. Üzerine de tel örgü çektirdik. Üniversitemizi ve ormanlık alanın tamamını bu şekilde kapattık. Sonrasında da hastaneye giden kısma da duvarlar çektirdik ve böylece yabani hayvanın inmesini engelleyecek çalışmalar yaptık. Yaklaşık 3 yıldır yerleşkemizde her hangi bir yabani hayvan görülmedi” dedi.

‘GÜVENLİ BİR KAMPÜSDEYİZ’

Üniversite yerleşkesinin çok geniş alana sahip olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Yıldız, “2021 yılı içerisinde de hastanemizin üzerinde kalan bir alanı da tamamen duvarla kapatacağız. Daha önce üniversitemize giriş kapıları da yaptırmıştık. Böylece hem siviller girişler hem de diğerlerini kontrol altına alınmış olacak. Geçen yıllarda ikinci öğretimde olan öğrencilerimizden kış aylarında zaman zaman şikayetler geliyordu. Güvenlikler bizleri arayarak 15 tane domuzun üniversitemizde olduğunu söylüyordu. Bizler de fakültelere öğrencilere zarar vermemesi konusunda haber veriyorduk. Bu duvarlar çekildikten sonra girişler tamamen engellendi. Güvenli bir kampüs içerisindeyiz. Yapıldığından bu zamana hocalarımız, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz böyle bir tehlikeyle karşılaşmadılar. Bu hayvanların zarar vermesi mümkündü ama şu ana kadar da hiçbir saldırı olmadı. Bunun için de memnunuz ve hayvanların girişini de tamamen engelledik” dedi. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
-Yerleşkeden görüntüler
-Örülen duvarın görüntüsü
-Dron görüntüleri
-Rektör Prof.dr. Alim Yıldız’ın açıklamaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!