Reklam Alanı
Reklam Alanı

VAKA SAYISI AZALAN 10 KENTTEN BİNGÖL’DE ESNAF, 1 MART’I BEKLİYOR

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SAĞLIK Bakanlığı’nın il bazlı açıkladığı koronavirüs vaka sayılarında Bingöl, önceki haftaya göre, yaklaşık 8 puan daha düşerek, her 100 bin kişide 18,45 vaka ile ilk 10 kent arasında yer aldı. Koronavirüsle mücadelede 1 Mart günü başlayacak normalleşme süreci, esnafı heyacanlandırdı. Pastane işletmecisi İsmail Karaaslan, “1 Mart’ta kısıtlamalar kalkarsa eski günlerimize döneceğimize inanıyorum. Heyecanlıyız. Uzun zamandır heyecan yoktu içimizde. Tekrar müşterilerimizi ağırlamak istiyoruz” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın il bazında açıkladığı haftalık tabloda Bingöl, önceki haftaya göre yaklaşık 8 puan daha düşerek, her 100 bin kişide 18.45 kişi ile vaka sayısı en düşük ilk 10 il arasında yer aldı. Vatandaşın salgınla mücadeleye desteği, alınan sıkı önlemler, güvenlik güçlerinin denetimleri ve sağlık çalışanlarının gayretleri, kentte vaka sayısının düşmesini sağladı. Bu düşüş, halkın ve esnafın 1 Mart’ta hayata geçirilmesi beklenen kademeli normalleşme takviminde yer alma beklentisini artırdı. Özellikle iş yerleri kapalı olan esnaf koronavirüs tedbirlerine göre iş yerini hazırlayıp 1 Mart’ı beklemeye başladı. 
‘1 MART’I HEYECANLA BEKLİYORUZ’
Lokanta işletmecisi İsmail Karaaslan, tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve 1 Mart’ı heyecanla beklediklerini ifade ederek, “20 Kasım’da başlamış olan ikinci pandemi dönemi bizleri ilk pandemi dönemine nazaran çok fazla yıprattı. Çünkü tam borçların ödeneceği döneme denk geldiği için bayağı bir zor aşamadan geçtik ve bu süreç zarfında direnerek, halkımızla bütünleşerek bir paketten ne çıkar kampanyasını başlattık. Çok şükür halkımız da bu konuda çok duyarlı oldu. Aynı zamanda halkımız bilinçli bir şekilde sokağa çıkmama, kalabalıklara girmeme konusunda duyarlı olarak vaka sayılarının bayağı düşmesinde çok güzel rol oynadı.1 Mart’ta yasakların kalkmasıyla ilgili çok büyük beklentilerimiz var. Bingöl’ün vaka sayılarının en az iller arasında yer alması bizi çok mutlu etti.13 Nisan Ramazan ayı olduğu için 1 Mart ve 13 Nisan arasında ekonomik kalkınma için biran evvel artık yasakların kalkmasını istiyoruz. HES kodu ile müşteri almamız gerekirse ya da masa ve sandalye arasındaki mesafeyi koruma hakkında tüm tedbirleri alarak inşallah bu işin hakkından geleceğiz. Eski günlerimize döneceğimizi umut ediyoruz. Uzun zamandır heyecan yoktu içimizde. Tekrar müşterilerimizi ağırlamak istiyoruz. Malum bu yıl Bingöl çok sert bir kış geçirmedi. Hala güneşli günler geçiriyoruz. Umarım bu kısıtlamalar ayın 1’inden itibaren kalkar biz de güzel bir ilkbahar mevsimine merhaba deriz” diye konuştu.  
‘AYLARDIR SIKINTIDAYIZ’
Aylardır çok sıkıntıda olduklarını, 1 Mart tarihinde iş yerlerinin açılmasını istediklerini kaydeden, pastane işletmecisi Ömer Günerigök ise, şunları söyledi:

“Millet olarak sıkıntılı bir süreç geçirdik. Tabi ki bu sürecin biran önce bitmesi ve insanların bir nefes alması tarafındayız. Bu pandemi süreci büyük işletmeleri derinden etkiledi. Paket servisi şehrimize tam oturmadığı için bu sıkıntıyı fazlasıyla yaşadık. Umudumuz hastalığı atlatıp yeni hayata, yeni baharlara devam edebilmek. Umutlarımız var, yarınlarımız var; bunları biran önce görmek istiyoruz.”
Görüntü Dökümü
———-    
İşletmelerden detaylar
Bingöl kent genelinden detaylar
İşletmeci İsmail Karaaslan’ın konuşması
Kafe işletmecisi Ömer Günerigök’ün konuşması
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!