Reklam Alanı
Reklam Alanı

Vali Aslan’da Düzce’ye dair önemli tespit

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DÜZCE’NİN KONTROLLÜ BÜYÜMESİNİ SAĞLAMALIYIZ

Düzce Valisi Selçuk Aslan, göreve başlamasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen Düzce ile ilgili olarak önemli bir tespitini dile getirdi. Vali Aslan, “Düzce çevresindeki iller dikkate alındığında 37 milyonluk bir nüfusa hitap ediyor, önümüzdeki 10 yıl içinde ise nüfusu 550 bin bandına oturur, kontrollü büyümenin sağlanması gerekiyor” dedi.
Düzce Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İslam Keleş ve yönetim kurulu üyeleri görevine yeni başlayan Düzce Valisi Selçuk Aslan’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.
Düzce ile ilgili izlenimlerini dile getiren Vali Selçuk Aslan, “Düzce çok güzel bir konumda, ulaşılması kolay bir vilayet. Çevre iller dikkate alındığında 37 milyonluk bir nüfusa hitap edecek konuma sahip. Düzce’nin marka olması için ciddi tanıtıma ve turizm denilince ilk akla gelen yer olması için çalışmamız lazım. Nasıl ki Abant deyince Bolu, Sapanca deyince Sakarya akıllara geliyorsa Düzce’de de bu şekilde bir marka oluşturmamız lazım” dedi.

AKÇAKOCA ÇOK ÖNEMLİ

Bu aşamada Akçakoca’nın turizm ve Düzce’nin tanıtımı için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Vali Aslan, “Akçakoca turizm destinasyonu açısından kendi markasını oluşturmuş, alışkanlığı devam edenlerin turizm alanında kullandığı bir yerleşim alanı. Ancak bunun daha geliştirilmesi için elimizden geleni yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

DÜZCE NÜFUSU 10 YILDA 550 BİN OLUR

Nüfus artış hızına bakıldığında Düzce nüfusunun 10 yıl içinde 550 bin bandına dayanacağını söyleyen Vali Selçuk Aslan, “Düzce özellikle depremler sonrası yatay mimarinin daha çok uygulandığı, şehir merkezinde ise nüfus yoğunluğunun olmadığı yaşanabilir bir şehir. Ancak nüfus artış hızına bakıldığında çok değil 10 yıl içinde Düzce nüfusu 550 bin bandına dayanacaktır. Bu sebeple kontrollü büyümenin planlanması şart. Çünkü 550 bin nüfus bir yoğunluk oluşturacak ve şuandaki durumda şehir bunu kaldıramaz. Şehrin dağılımını buna göre planlamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
Vali Aslan, ziyareti için Gazeteciler Cemiyeti üyelerine teşekkür ederek “Bizlerin devlet ve bürokrat aklına sizlerin sosyal aklını dahil ederek şehri beraber ileri götürmek için çalışacağız. İlerleyen dönemde hep birlikte Düzce’yi daha iyi yerlerde göreceğiz” dedi.

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!