Reklam Alanı
Reklam Alanı

Van- Bahçesaray yolu çığdan temizlendi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Van- Bahçesaray yolu çığdan temizlendi

 

Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- VAN- Bahçesaray kara yolunda karla mücadele çalışmaları, nisan ayında da sürüyor. Çığ düşmesi, kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapanan yol, ekiplerin günlerce süren çalışmaları sonucu kontrollü olarak yeniden açıldı. Yol, çığ riski nedeniyle yalnızca 07.00- 14.00 saatlerinde açık tutuluyor. 

Geçen hafta kentin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van- Bahçesaray kara yolu da ulaşıma kapandı. Bahçesaray’a ulaşım ise Hizan yolu üzerinden sağlanmaya başlandı. Ekiplerin çığ riski nedeniyle ulaşıma kapattıkları yolun birkaç noktasına bu süre içinde çığ düştü. Yolun trafiğe kapalı olması nedeniyle düşen çığlarda can ve mal kaybı yaşanmadı. Kar yağışı ve tipinin durmasının ardından ekipler bölgede yoğun çalışma başlattı. Karayollarına bağlı karla mücadele ekipleri, yer yer 3 metreye ulaşan kar kütlelerini temizleyebilmek için günlerce çalışma yürüttü. Ekiplerin çalışmasının ardından trafiğe açılan yolda genişletme çalışması da başladı.

‘BÖLGEDE KARLA MÜCADELE EKİMDE BAŞLAR, MAYIS SONUNA KADAR SÜRER’

Yolda çalışma yürüten Karayolları ekiplerinden Kadri Kalaz, geçen hafta yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolu kontrollü olarak açtıklarını belirterek, “Bugün itibariyle bu yolda genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Hava durumu değişiklik göstermezse bir hafta içerisinde yolu tamamen ulaşıma açacağız. Normalde Türkiye’de karla mücadele çalışmaları aralık ayında başlar ama Bahçesaray yolunda ekim ayında başlar ve mayıs ayı sonuna kadar da devam eder. Bu yolda metrelerce kar var. Bizlerde vatandaşların mağdur olmaması için bu yolda gerçekten yoğun mesai harcıyoruz” dedi. 

Reklam Alanı

Yoldan geçen bazı vatandaşlarda her yıl Bahçesaray yolunda aynı manzaranın yaşandığını belirtti. Van- Bahçesaray kara yolunda 22 Aralık 2020’den bu yana ulaşım çığ riski nedeniyle 07.00- 14.00 saatleri arasında sağlanıyor. 

5 METRE KARLA MÜCADELE 

Van’da metrelerce karın bulunduğu kırsal mahallelerdeki yol açma çalışmaları da sürüyor. Kar yağışı, tipi ve çığ nedeniyle kapalı olan mahalle ile mezra yolları, ekiplerin yürüttüğü çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı. Van merkeze 90 kilometre uzaklıkta bulunan Gevaş İlçesi Töreli, Anaköy ve Daldare Mahalle grup yolu ve bu mahallelere bağlı 10 mezranın yolun da ise çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 5 metre kalınlığında karın bulunduğu bölgede ekipler, zorlu coğrafyaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Zorlu şartlarda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten büyükşehir belediyesi iş makinesi operatörü Fesih Demircan, “Havaların ısınmasıyla birlikte şehir merkezindeki karla mücadele çalışmalarımız bitti. Ama biz halen yüksek rakımların olduğu kırsal alanlardaki yollarda karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yer yer kar kalınlığı 5-6 metreye kadar ulaşabiliyor. Biz zorlu şartlara rağmen çalışmamızı sürdürüyoruz. İnşallah tipi ve fırtına nedeniyle kapanan bu yollarımızı da bugün itibariyle ulaşıma açacağız” dedi.

 

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!