Reklam Alanı
Reklam Alanı

Van’da geçen yıl 220 kadın KADES’e ‘şiddet’ ihbarında bulundu, polis tanıtıma devam etti

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

VAN’da polis ekipleri, kadına yönelik şiddet ihbarına hızlı müdahaleyi sağlayan Kadın Acil Destek Uygulaması tanıtmayı sürdürüyor. Ekipler tarafından belediye otobüslerine uygulamayı tanıtıcı afişler asılırken, özellikle kadınlara da uygulama hakkında bilgi veriliyor. Bazı kadınlar uygulama hakkında bilgileri olmadığını söylerken, kimileri de uygulamayı çok iyi bulduklarını söyledi. Yetkililer Van’da geçen yıl, KADES uygulaması ile 220 kişinın şiddet ihbarında bulunduğunu belirtti.

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından, kadınların tehlikeli durumlarda yardım çağrısında bulunabilmeleri için KADES uygulaması kullanıma sunuldu. KADES uygulamasıyla, kadınların sadece fiziksel şiddet anında değil, cinsel saldırı, taciz, takip gibi diğer tehlikeli durumlarda da yardım çağrısında bulunabiliyor. Van’da 2020 yılında KADES uygulaması ile 220 kişi şiddet ihbarında bulundu. Van’da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğince, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile irtibatlı olarak KADES afişleri belediye otobüslerine asıldı.

POLİS UYGULAMAYI TANITTI

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında afişleri asarken aynı zamanda uygulama ile ilgili videolarda belediye otobüslerinde oynatılıyor. Ekipler ayrıca kadınlarla konuşup bilgilendirici broşürleri dağıtıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği görevli kadın polis memuru, kadına yönelik şiddet konusunda birçok kurum ve kuruluşun hizmet verdiğini belirterek şöyle konuştu:

‘ŞİDDET MAĞDURU KADINLAR EN ÇOK POLİSE BAŞVURUYOR’

“Bizlerde kolluk olarak kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için kurumlarla işbirliği içindeyiz. Yapılan araştırmalarda şiddete maruz kalan kadınlar en çok polise başvuruyor. Buradan yola çıkarak şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerin korunması, bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi için güvenlik güçleri olarak görevimizin başındayız. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu KADES uygulaması ile tüm kadınlarımızın yanındayız. Akıllı telefon kullanıcısı kadınların telefonlarına indirebileceği KADES uygulaması, aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru kadınların acil durumlarda bir tuşla 155 acil çağrı merkezlerine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği uygulamadır”

Reklam Alanı

Polis ekiplerinin broşür dağıtımını yaparken görüştüğü bazı kadınlar bu uygulamayı ilk defa duyduklarını belirtirken, bazı kadınlar ise bu uygulamayı bildiklerini ve çok güzel bulduklarını söyledi. Uygulamaya erkeklerden de destek geldi. Kadına yönelik şiddet olaylarının son bulmasını isteyen Mehmet Şerif Erberk ise “Bizi dünyaya getiren kadınlara şiddet uygulayan erkekleri kınıyorum. Öncelikle bir erkeğin kendilerini dünyaya getiren kadınlara saygılı olması lazım. Cennet, annelerimizin ayağı altındadır. Ama toplumda şiddet eylemi artmış durumda. Emniyet teşkilatımızın yaptığı çok güzel bir uygulama. Keşke bu uygulamaya gerek olmasaydı. Ama güzel bir önlem” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Polisin Belediye otobüslerine afiş asması
-Van polisinden detaylar
-Polisin afiş asması
-Polisin otobüs içerisindeki vatandaşları KADES hakkında bilgilendirmesi
-Polisin vatandaşları KADES hakkında bilgilendirmesi
-Kadınla ile röportaj
-Polisin minibüslerde vatandaşı bilgilendirmesi
-Erkek bir vatandaş ile röportaj
-Kadın polis memuru ile röportaj
-Polislerin kaldırımlarda vatandaşları KADES hakkında bilgilendirmesi
-Detaylar

Haber: Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!